Netflix creşte din nou preţurile abonamentelor sale, de această dată şi în Europa

Scris de | 12 martie, 2022
Netflix creşte din nou preţurile abonamentelor sale, de această dată şi în Europa

Netflix începea anul cu o mărire a preţului abonamentelor sale din SUA şi Canada, iar acum adopta o măsură similară în Marea Britanie şi Irlanda. E lesne de înţeles că ne aşteaptă şi pe noi în România aceeaşi decizie de mărire a preţurilor. Cu ce sume au crescut preţurile aflaţi mai jos.

În Marea Britanie şi Irlanda preţurile abonamentelor premium au crescut cu 3 euro, iar cel de bază a crescut cu 1 euro. Serviciul de streaming are aproximativ 14 milioane de abonaţi în UK şi 600.000 de în Irlanda. Cel mai popular abonament este cel Basic, care oferă streaming în calitate HD pentru două dispozitive. Costa 8 euro până acum, iar acum costă 9 euro. Abonamentul Standard, care costa 13 euro, costă acum 15, iar cel Premium, a trecut de la 18 euro la 21 euro.

Netflix motivează creşterile de preţ şi prin bugetele mari cheltuite pe serialele filmate în Marea Britanie: The Crown şi Bridgerton spre exemplu. În România Netflix costă 7.99 euro pentru abonamentul Minim, 9.99 euro pentru cel Standard şi 11.99 euro pentru cel Premium. În 2021 au apărut zvonuri că Netflix pregătea un abonament gratuit finanţat de reclame şi dorea să limiteze partajarea de parole, ceea ce i-ar aliena milioane de utilizatori „căpuşă”.

Pe 8 martie a sosit în România şi HBO Max, care porneşte de la 3.3 euro pe lună. Serviciile rivale au preţuri mai mari, iar Amazon Prime Video porneşte de la 5.99 euro pe lună. Disney+ porneşte de la 8.99 euro pe lună, iar Apple TV+ de la 4.99 euro.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena