Huawei lansează primul telefon cu cameră de 108 megapixeli în România, Nova 9 SE pe 23 martie

Scris de | 17 martie, 2022
Huawei lansează primul telefon cu cameră de 108 megapixeli în România, Nova 9 SE pe 23 martie

Huawei Consumer BG pregăteşte lansarea a 3 noi produse hardware în ţara noastră, iar ele vor fi disponibile în magazine de pe 23 martie 2022. Printre ele se numără Huawei Nova 9 SE, primul telefon Huawei cu cameră de 108 MP, dar şi ceasul Huawei Watch GT Runner şi laptopul Huawei MateBook D15 AMD.

Huawei Nova 9 SE a debutat fără prea mare tam-tam la început de lună martie, dar doar pe anumite pieţe de pe glob, precum cea din Malaezia. În ciuda numelui său, nu e neapărat o versiune Lite de Nova 9, cel puţin nu la camera principală, unde aduce un senzor de 108 megapixeli în locul celui de 50 de MP. Include şi un senzor de 8 MP ultrawide, o cameră Macro de 2 MP şi una de Bokeh de 2 MP.

O funcţie cheie a noului produs este Super Night Shot, care face fotografii la expuneri diferite şi le combină în una singură. Terminalul are diagonală generoasă, de 6.78 inch şi foloseşte un panou IPS LCD Full HD+. Nu sunt compromisuri nici la design, fiind folosită sticlă în faţă şi spate. Telefonul rulează Android 12 şi are EMUI 12 ca interfaţa. Procesorul său ar trebui să fie un Snapdragon 680, dacă listarea din Malaezia a fost corectă.

Huawei Watch GT Runner a fost anunţat în China încă din toamnă trecută şi acum ajunge şi în România. Este un ceas axat pe activităţi sportive, dar şi pe un GPS cu o precizie ieşită din comun. E o variantă înrudită oarecum cu Watch GT 3, cu corp din polimer întărit şi mult mai uşor, la doar 38.5 grame. Are un ecran AMOLED de 1.43 inch, senzor de puls TruSeen 5.0, măsurare a saturaţiei de oxigen şi tracking pentru 100 de activităţi sportive.

Suportă poziţionare GNSS, are NFC şi Bluetooth, dar şi 4 GB stocare. Corpul rezistă la 5 ATM, iar bateria oferă 14 zile de autonomie. Huawei MateBook D15 AMD ar trebui să fie o nouă ediţie de laptop Huawei MateBook D15 cu CPU AMD Ryzen din seria 5000 cel mai probabil.

Etichete: , , ,