Netflix ia o decizie care te-ar putea face să renunți la abonament

Scris de | 17 martie, 2022
Netflix ia o decizie care te-ar putea face să renunți la abonament

Cel mai popular serviciu de streaming are parte de concurență din ce în ce mai acerbă, chiar și pe plan local, odată cu sosirea oficială a lui HBO Max în România și iminenta venire a lui Dinsey+, programată pentru vara acestui an. Netflix trebuie astfel să ridice ștacheta pentru a-și păstra poziția de lider în domeniul serviciilor de streaming, însă cea mai recentă decizie a sa ar putea să se dovedească extrem de nepopulară printre abonații săi.

Astfel, compania americană testează introducerea unei taxe pentru cei care își împart parola contului de Netflix, o practică de altfel extrem de comună printre utilizatorii serviciului. Poate chiar tu, cel care citești acest articol, ești unul dintre cei care folosesc contul de Netflix al unui cunoscut, sau ești acea persoană din grup care „dă” Netflix celorlalți.

Netflix testează deja această taxă în 3 țări diferite, unde le cere utilizatorilor să plătească în plus pentru faptul că folosesc serviciul de streaming în mai multe locuințe. Interesant este că, cel puțin momentan, taxa este doar opțională, cumva încercând să îți inducă ideea că poate ar trebui să plătești mai mult. De asemenea, compania testează o altă funcție care permite celor care au deja un profil creat pe platformă să transfere datele acelui profil pe un alt cont – practic, tot o modalitate de a-i încuraja pe cei care se folosesc de parolele altor persoane să treacă „pe cont propriu”.

Aceste funcții sunt momentan testate în Chile, Costa Rica și Peru, iar Chengyi Long, director al segmentului de production innovation de la Netflix, a menționat că „întotdeauna am oferit o modalitate ușoară persoanelor care locuiesc împreună de a împărți contul de Netflix, prin funcții precum crearea de profiluri separate și streamuri multiple în planurile noastre Standard și Premium. Deși acestea au fost foarte populare, au și creat puțină confuzie cu privire la când și cum ar trebui să fie împărțit Netflix. Drept rezultat, conturile utilizatorilor sunt împărțite între locuințe, lucru care ne afectează abilitatea de a investi în noi filme și seriale pentru membrii noștri”.

Argumentul este evident unul destul de slab și care nu va convinge foarte mulți utilizatori, ținând cont că Netflix produce deja în mod regulat filme și seriale cu bugete asemănătoare cu cele ale marilor case de producție de la Hollywood. Taxa de „Extra Member” costă pentru moment 2,99 de dolari americani în Costa Rica, și rămâne de văzut dacă aceasta va sosi și în Europa și la ce preț ar putea fi integrată.

Etichete: , , , , ,