Marvel Studios lansează un trailer care prezintă primul supererou musulman, Ms. Marvel

Scris de | 18 martie, 2022
Marvel Studios lansează un trailer care prezintă primul supererou musulman, Ms. Marvel

 

Oricât de multifațetat este înfățișat universul cinematografic Marvel sau chiar multiversul, spectatorii nu văd atâta reprezentare pe cât și-ar dori. Lucrurile sunt bine acum, deoarece Marvel Studios și-a prezentat primul super-erou musulman, odată cu lansarea trailerului Ms. Marvel.

Filmul se concentrează în jurul lui Kamala Khan (cu Iman Vellani în rol principal), o fată americană din Asia de Sud din New Jersey, care este o tocilară din toate punctele de vedere. Îi plac jocurile video, poveștile cu supereroi și să scrie fan fiction. Nu știe încă, dar va fi și ea parte a acestei lumi.

Kamala dezvoltă superputeri precum cele prezentate în benzi desenate. În mod tradițional, ea are capacitatea de a-și schimba dimensiunea și forma corpului iar filmul prezintă puterile ei bazate pe energie, valorificând energia din jurul ei pentru a crea câmpuri de forță, printre altele.

După cum s-a menționat pe NextShark, Vellani, născută în Canada, în vârstă de 19 ani, găsește paralele cu portretul ei de pe ecran prin faptul că este și fiica unor imigranți musulmani pakistanezi.

Postând pe Twitter, Mark Ruffalo (care a jucat rolul lui Hulk), a aplaudat narațiunea incluzivă și l-a salutat pe Vellani în familia Marvel. „Te iubesc, Marvel, pentru că reflecți lumea în care trăim”, a scris el.

Ms. Marvel, la fel ca personajele chineze americane din Shang-Chi și Legenda celor zece inele, se va întoarce în MCU după povestea ei de origine. În urma acestui film, ea se va îndrepta către Captain Marvel 2, unde va face echipă cu Carol Danvers (Brie Larson), modelul de la care s-a inspirat personajul ei.