Maserati intră pe piaţa automobilelor electrice, dezvăluie modelul Folgore GranTurismo de 1200 CP

Scris de | 19 martie, 2022
Maserati intră pe piaţa automobilelor electrice, dezvăluie modelul Folgore GranTurismo de 1200 CP

Maserati se alătură pieţei automobilelor electrice, ba mai mult de atât, promite ca toate vehiculele sale noi până în 2030 să fie electrice. Producătorul de automobile de lux din Italia a anunţat deja o serie de vehicule electrice sub numele de Folgore.

În cadrul unei conferinţe de presă, CEO-ul Maserati, Davide Grasso a anunţat că producătorul auto va renunţa complet la automobilele cu combustie internă până în 2030. Viteza cu care această tranziţie se va produce variază în funcţie de zona de pe glob. Iniţiativa nu e singulară, iar alte branduri de automobile de lux, precum Porsche, Ferrari şi Lamborghini au pornit deja electrificarea. În zona de lux lucrurile se mişcă ceva mai lent, majoritatea flagshipurilor având motoare gălăgioase V8 sau V12.

În 2019 Maserati anunţa primele sale modele electrice, inclusiv variante sports coupe şi GranTruismo, dar şi GranCabriolet, plus un automobil sport fără nume şi un SUV electric. În 2021 anunţă o ediţie hibrid de sedan Ghibli. GranTourismo este un coupe din gama Folgore, iar acest automobil electric va fi produs la fabrica Mirafiori din Torino, care a primit un uprade de 700 de milioane de euro recent.

Tehnologia de aici e preluată din Formula E, iar acest model din gama Folgore va ajunge în comerţ în 2023. GranTurismo are peste 1200 de cai putere, ajunge la suta de kmph în puţin peste 2 secunde şi are o viteză maximă de 300 km/h. Vehiculul este fabricat dintr-un material foarte uşor şi va avea 3 motoare electrice distincte, pentru o manevrabilitate mai bună. În această lună Maserati va prezenta şi un SUV electric, numit Grecale.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge