Apple aduce cardul de credit Apple Card în Europa, pune permisul de conducere în Apple Wallet

Scris de | 25 martie, 2022
Apple aduce cardul de credit Apple Card în Europa, pune permisul de conducere în Apple Wallet

Apple Card a fost lansat cu 3 ani în urmă, drept cel mai surprinzător produs Apple: un card de credit fizic acceptat la toţi marii retaileri din SUA în prima fază. Acum avem indicii că ar sosi în Europa, după ce Apple a cumpărat o firmă fintech din Marea Britanie.

Gigantul din Cupertino a cumpărat compania din UK Credit Kudos, care se ocupă cu datele bancare ale utilizatorilor şi analizează rata de creditare a utilizatorilor. Tranzacţia este estimată la 150 de milioane de dolari şi ar putea ajuta Apple să lanseze Apple Card în UK şi Europa. Credit Kudos este specializată pe analiza indivizilor şi calcularea unui scor de credit ideal. Ar fi veriga lipsă pentru că Apple să îşi poată lansa Apple Card în UK întâi şi apoi în Europa şi alte regiuni.

Apple Card este primul card fizic de la Apple şi este emis de către Goldman Sachs. E gândit să funcţioneze cu iPhone Wallet şi Apple Pay. Cardul are o suprafaţă din titaniu şi spre deosebire de alte carduri nu are un număr sau cod CCV pe faţă sau spate. Acele informaţii se găsesc doar în aplicaţie. Are şi bonusuri de 3% la anumiţi retaileri (bani înapoi). Primeşti înapoi şi 2% pentru achiziţiile prin Apple Pay.

Între timp Apple Wallet va începe să stocheze nu doar certificatul verde Covid, ci şi permisul de conducere. Deocamdată asta se întâmplă în statul din SUA Arizona, care îţi permite acum să ai buletinul şi permisul în Apple Wallet. Alte 10 state americane se pregătesc să ofere o integrare similară a actelor. Trebuie să ai minim un iPhone 8 sau mai nou, un terminal cu minim iOS 15.4 şi un ceas Apple Watch Series 4 sau mai nou, cu watchOS 8.4.

Etichete: , , , , ,

Sursa: gsmarena