Apple Card a intrat în pâine, vezi ce aduce nou

Poți să faci cumpărături securizate în magazine, în aplicații și online.

Scris de | 7 august, 2019
Apple Card a intrat în pâine, vezi ce aduce nou

Apple Card, prezentat în luna martie, în prezența starului TV, Oprah Winfrey, este disponibil oficial pentru un număr redus de utilizatori, atent aleși de companiei și care au fost avizați în prealabil de Goldman Sachs, banca cu care Apple colaborează în faza inițială a acestui serviciu. Odată primit acceptul, cardul virtual este transferat în Apple Wallet și poate fi folosit pentru cumpărături online și plăți per Apple Pay. Utilizatorii pot opta și pentru eliberarea unui card fizic, ce este realizat din titan, fără nici o inscripție și care poate fi folosit în magazinele fizice. Pentru un plus de securitate, Apple Card are asociate trei numere: un număr pentru telefon, unul pentru cardul fizic (doar la scanare) şi unul virtual care poate fi folosit online. Apple Card va deveni disponibil până la sfârșitul acestei luni în toată America.

Planurile Apple nu se rezumă aici, potrivit wired.com reprezintă doar un pas către eliminarea  portofelului fizic. Pentru ca acesta să devină istorie, iar produsele Apple, precum iPhone, iPad ori Watch să preia în totalitate toate cardurile ținute acolo, compania a lansat cardurile digitale de tranzit pentru metrou, ce pot fi folosite de călătorii din Beijing și Shanghai, iar în toamna anului trecut, studenții din șase campusuri universitare din SUA au primit carnete de student (ID) în format digital, ce puteau fi folosite direct de pe smartphone. Iar compania are în vedere să intre pe segmente precum crearea de bilete digitale pentru acces la competiții sportive, spectacole, concerte și chiar la cinema. Ba mai mult, Apple dorește ca într-o zi, permisul tău de conducere să devină digital, chiar și pașaportul cu care călătorești – toate să fie găzduite de iPhone. Numai să nu rămâi fără baterie…

În prezent, serviciul  Apple Pay este disponibil în țara noastră prin intermediul: Banca Transilvania, Edenred, ING, Monese, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank.

 

Etichete: , ,