Tesla a deschis prima fabrică din Europa, iar Elon Musk o inaugurează cu un dans viral

Scris de | 25 martie, 2022
Tesla a deschis prima fabrică din Europa, iar Elon Musk o inaugurează cu un dans viral

Tesla a deschis prima sa fabrică din Europa, o Gigafactory lângă Berlin, sărbătorită de Elon Musk printr-un dans care s-a viralizat imediat. Fabrica de maşini electrice de lângă Berlin a fost în construcţie 2 ani şi va pune Germania puternic pe harta producătorilor de automobile electrice.

Primele vehicule electrice produse în această fabrică au fost înmânate clienţilor în cadrul unei ceremonii unde Elon Musk era MC. Cancelarul german Olaf Scholz şi ministrul german de economie, Robert Habeck au participat la deschiderea lui Gigafactory Berlin-Brandenburg, aflat în oraşul Grunheide, la estul capitalei germane. Tesla a avut multiple probleme din momentul când Elon Musk a anunţat planuri pentru a construi fabrica de automobile şi baterii în noiembrie 2019 şi au avut loc câteva amânări.

Construcţia a început în mai 2020, după obţinerea a 20 de permise preliminare, cu întreg proiectul pus în pericol de faptul că un permis final nu fusese garantat. Marţi primele vehicule Model Y au fost înmânate posesorilor în cadrul ceremoniei. Până acum unităţile Model Y erau importate de la Gigafactory-ul din Shanghai. Tesla spera să ofere clienţilor acele maşini vara trecută, dar îngrijorări cu privire la mediu, în special tratamentul apei reziduale din fabrica de baterii au provocat îngrijorarea autorităţilor de mediu.

Fabrica Tesla din Germania va produce 30.000 de vehicule în primele 6 luni, iar la capacitate maximă va ajunge la 500.000 de maşini pe an. Giga Berlin e deocamdată singura fabrica Tesla din Europa. Proiectul a costat 5 miliarde de euro.

Etichete: , , , , ,

Sursa: cnbc