Apple TV+ este prima reţea de streaming care a câştigat premiul Oscar la categoria „Best Picture”

Scris de | 29 martie, 2022
Apple TV+ este prima reţea de streaming care a câştigat premiul Oscar la categoria „Best Picture”

Chiar dacă Netflix a investit multe sute de milioane de dolari în super producţii şi s-a ales şi cu câteva premii mari pe parcurs, nu a reuşit să obţină până cum mult râvnitul trofeu de „Cel mai bun Film” la Oscaruri. Apple TV+ i-a luat-o înainte şi a devenit prima reţea de streaming cu un astfel de trofeu.

„CODA”, film produs de Apple Studios a câştigat 3 premii Oscar la gala de pe 28 martie: cel mai bun actor secundar masculin (Troy Kotsur), cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun film. Pelicula nu prea a rulat în cinematografe, fiind mai degrabă vizionată prin Apple TV+. Favoritul acestei gale Oscar a fost „Power of the Dog”, o producţie Netflix, la bătaie cu „Dune”, care a sosit în aceeaşi zi şi în cinematografe şi pe HBO MAX.

Netflix a fost la un pas de „Best Picture” în 2019 prin „Roma” şi din nou foarte aproape şi acum. „Power of the Dog” a câştigat totuşi la categoria „Cel mai bun regizor” (Jane Campion). Netflix a strâns în total 27 de nominalizări la aceste premii Oscar, dacă includem şi controversatul „Don’t Look Up”, dintre care 12 erau doar pentru „Power of the Dog”. Având în vedere că a luat doar un trofeu, situaţia e percepută ca o înfrângere pentru gigantul american.

O altă peliculă semnată Netflix a fost „tick, tick…. BOOM!”, cu Andrew Garfield, dar şi „The Lost Daughter”, cu Olivia Coleman. Disney+ s-a ales cu două Oscaruri, pentru animaţia „Encanto” şi trofeul pentru costume din filmul „Cruella”. Amazon, care a cumpărat MGM în ultimul an şi-a adjudecat doar trofeul pentru „No Time to Die”, unde Billie Elish şi fratele său FINNEAS au primit premiul pentru „Cea mai bună piesă originală”

„CODA” spune povestea unei familii formate din 3 persoane cu deficienţe de auz (mamă, tată şi fiu), dar şi a fiicei care nu are dizabilităţi. Ea visează să ajungă la Berkeley, are talent muzical, dar este şi liantul între familie şi lumea din jur, ajutându-i pe cei trei să comunice şi să îşi desfăşoare meseria de pescar. Filmul a mai luat premii SAG, nominalizări la Globuri de Aur, trofee BAFTA şi 4 premii la Sundance.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple