Elon Musk vrea să ne descărcăm amintirile şi personalitatea în robotul Tesla Bot

Scris de | 29 martie, 2022
Elon Musk vrea să ne descărcăm amintirile şi personalitatea în robotul Tesla Bot

Elon Musk pare de neoprit cu proiectele sale SF şi cel mai nou implică un robot pe care am putea să ne descărcăm amintirile şi personalitatea chiar. E vorba chiar despre Tesla Bot, prezentat deja, dar acum primind noi funcţii.

Musk insistă că oamenii ar putea face un pas spre nemurire dacă vor folosi al său Tesla Bot. El a fost dezvăluit de Tesla în august 2021 şi este un robot companion care va intra în producţie în 2023. Are rolul de a îi ajuta pe cei în vârstă şi cu probleme de sănătate la sarcinile zilnice în casă, la cumpărături, deschis uşi şi adus obiecte şi mâncare.

Miliardarul şi-a numit robotul „Optimus” şi a declarat că prima generaţie e „doar un droid de muncă”. Va face sarcini repetitive, periculoase şi… plictisitoare. O generaţie viitoare va putea permite totuşi să „descărcăm tot ceea ce ne face unici pe robot”. Va putea păstra personalitatea şi amintirile posesorilor, ceea ce sună fix a episod de „Black Mirror”.

Marea provocare este de a evalua acum cât din „puterea de calcul” a creierului uman poate fi preluată de un computer. Evident, CEO-ul Tesla are şi temeri legate de îmbinarea inteligenţei artificiale cu robotica. El afirmă că nu vrea să facă ceva ce ar dăuna umanităţii, dar e clar că roboţii umanoizi sunt deja inevitabili. A citat chiar exemplul celor de la Boston Dynamics, cu demonstraţii tot mai bune în fiecare an.

Tesla Bot are 1.72 metri înălţime şi 56 de kilograme, iar el poate face cumpărături şi repara maşina deocamdată. Poate ridică 70 de kilograme şi transporta în jur de 20, dar e foarte lent, având o viteză de doar 8 kilometri pe oră. Vom vedea un prototip final în acest an.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Business Insider