Elon Musk vrea să îşi creeze propria reţea de socializare

Scris de | 29 martie, 2022
Elon Musk vrea să îşi creeze propria reţea de socializare
Foto via Business Insider

Se pare că nu doar Donald Trump a fost nemulţumit de reţelele de socializare actuale şi şi-a creat propria platformă, ci şi Elon Musk. Miliardarul a invocat recent „lipsa de libertate de exprimare de pe Twitter” şi doreşte să îşi creeze o platformă pe care să se exprime liber.

Musk a mai făcut teasing pentru „produse neaşteptate în trecut” şi nu vorbim despre un aruncător de flăcări aici, despre un power bank sau o băutură alcoolică. Gurile rele spun că lucrează la un smartphone, iar mai nou la o reţea de socializare. Un tweet postat pe 27 martie pare să ducă în această direcţie. Elon a spus că „se gândeşte serios să creeze o nouă platforma de socializare”.

CEO-ul Tesla şi SpaceX a numit Twitter „piaţa publică a oraşului” şi a criticat faptul că lipsa de adeziune la principii de libertate a exprimării subminează democraţia. Utilizatorul Twitter @PPathole i-a propus să creeze o platformă cu algoritm open source, unde libertatea de exprimare să fie regula numărul 1 şi propaganda să fie minimă.

Miliardarul nu este mulţumit nici de faptul că tweet-urile sale sunt constant sub atenţia FCC-ului, SEC-ului şi ale altor autorităţi. Musk a fost chiar citat la audieri şi amendat pentru că tweet-urile sale influenţau valoarea acţiunilor companiilor sale. La un moment dat întrebase pe Twitter dacă să îşi vândă 10% din acţiunile Tesla, provocând un picaj al valorii lor.

În februarie 2022 Musk a acuzat SEC că îl hărţuieşte şi îi îngrădeşte dreptul la liberă exprimare. Elon ar putea călca pe urmele lui Donald Trump, care şi-a creat reţeaua de socializare Truth Social în februarie, ca parte a lui Trump Media and Technology Group. Trump fusese banat de pe Twitter şi alte mari platforme de socializare în urma revoltei de la Capitoliu din ianuarie 2021.

Etichete: , , , ,

Sursa: CNBC