REVIEW Razer Seiren V2 Pro – Un microfon pentru cei care se apucă serios de streaming

REVIEW Razer Seiren V2 Pro – Un microfon pentru cei care se apucă serios de streaming

Scris de | 30 martie, 2022

În octombrie 2021, Razer anunța lansarea unei noi serii de microfoane dedicate atât pasionaților de streaming, cât și profesioniștilor, gama Seiren V2, alcătuită din două microfoane diferite – Seiren V2 Pro, fratele mai mare al seriei și subiectul acestui review, respectiv Seiren V2 X, fratele mai mic, pe care compania americană îl promovează ca fiind un prim microfon excelent pentru oricine vrea să își încerce norocul în lumea streaming-ului.

Cum am zis însă, pe masa noastră a ajuns Seiren V2 Pro, varianta mai mare (și implicit mai scumpă) dintre cele două microfoane, care vine și cu câteva beneficii în plus față de cea care are X în coadă.

Design

Seiren V2 Pro vine ca înlocuitorul natural al lui Seiren Elite, și se înscrie în nota mai serioasă pe care o abordează de obicei produsele Razer (dacă scoți din calcul căștile cu urechi de pisică). O singură culoare, neagră, cu două butoane, pentru gain și volume și un buton de mute, care se luminează când este activat, pentru a-ți indica acest lucru – toate acestea se observă pe partea frontală. Trebuie să lucrezi puțin la asamblare, dar asta se face rapid și fără mari eforturi, pentru că trebuie doar să strângi un șurub. Pe spate observi și un jack pentru căști, pe 3,5mm, iar pentru conectarea la PC vei folosi un cablu USB-A la USB-C.

Performanță

Ca orice microfon pentru recording, Seiren V2 Pro îți oferă cele mai bune rezultate atunci când vorbești clar și aproape de el, dar partea cea mai bună este că te poți apuca de streaming „direct din cutie”, pentru că microfonul vine setat deja destul de bine pentru a te apuca de treabă, fără să mai umbli prin aplicația dedicată, Stream Mixer, integrată în Razer Synapse.

Dacă însă vrei să ai parte de mai mult control și să activezi opțiuni precum High Pass Filter-ul – care are rolul de a opri captarea sunetelor nedorite, de frecvență foarte joasă, sau să te joci puțin cu Sampling Rate-ul, ai această posibilitate în Stream Mixer, însă necesită puțină răbdare pentru a-ți da seama ce faci pe-acolo, pentru că software-ul nu te ajută foarte mult cu indicații. De asemenea, utilitatea celor două butoane de pe microfon cam dispare odată ce le-ai setat cum îți place ție pentru că, în mod evident, nu te vei mai atinge de ele.

Vocea ta se aude însă foarte bine prin Seiren V2 Pro, clar și fără neplăceri, perfect pentru sesiuni de streaming sau chiar și podcast-uri. În sensul acesta mi se pare un microfon foarte bun, oferind o versatilitate excelentă pentru prețul pe care îl are, astfel că îți permite să acoperi practic toate „problemele” de ordin audio cu un singur device.

Tot în aplicație găsești opțiunea de a activa Analog Gain Limiter-ul, care previne distorsionarea vocii, iar microfonul oferă o gamă de 20Hz de răspuns în frecvență, pentru captarea întregului spectru audio al vocii tale.

Concluzia connect

Razer Seiren V2 Pro costa la lansare 159,99 de euro, acum îl găsești la un preț mai bun, pe la 699 de lei și mi se pare o opțiune foarte interesantă și de luat în calcul pentru cei care au pășit până acum mai temători în lumea streaming-ului și se gândesc serios să îi dea o șansă. Are atuuri importante, e ușor de utilizat și oferă o performanță foarte bună, iar Razer a făcut clar un pas în față cu gama Seiren V2.

Plusuri

  • Design-ul.
  • Sunetul.
  • Opțiunile destul de variate din Stream Mixer.

Minusuri

  • Cele două butoane devin destul de repede redundante, odată ce ai setat gain-ul și volumul cum îți place.
  • Software-ul nu e tocmai cel mai ușor de folosit.

Etichete: , , , , ,