Tesla a publicat brevetul pentru ștergătoarele de parbriz cu laser

Scris de | 30 martie, 2022
Tesla a publicat brevetul pentru ștergătoarele de parbriz cu laser

Oficiul de Brevete al Statelor Unite a publicat oficial brevetul pentru ștergătoarele de parbriz cu laser Tesla, un sistem care detectează și îndepărtează automat atât apa, cât și murdăria de pe geamul parbrizului.

Tesla își produce mașinile electrice de la zero, practic fără constrângerile pe care majoritatea producătorilor tradiționali le moștenesc de la mașinile cu ardere. Profitând de această premisă, Tesla dezvoltă un întreg cadru tehnologic pentru a-și face mașinile mai ușor și mai ieftin de fabricat, dar și mai utile clienților. Printre sistemele pe care Tesla este hotărâtă să le schimbe de la rădăcină se numără și ștergătoarele de parbriz, pentru care a inventat deja un sistem de detectare a apei și a urmelor de murdărie, care sunt ulterior distruse de un fascicul laser.

Designul tradițional al ștergătoarelor de parbriz, alcătuit din unul sau mai multe brațe, perturbă vederea soferului și, în cele mai multe cazuri, nu reușește să elimine apa eficient; în afară de faptul că este practic inofensiv împotriva murdăriei. În 2019, Tesla a prezentat un sistem electromagnetic care a încercat să rezolve o parte din aceste dezavantaje prin ștergătoarele electromagnetice de parbriz. Aparent dezvoltată pentru Roadster, o singură baghetă funcționează liniar pentru a îndepărta apa care cade pe parbriz. Tesla Cybertruck a atras atenția și pentru că prototipurile prezentate până acum nu prezintă niciun tip de ștergătoare vizibile de parbriz pe față, deși acest lucru se poate datora faptului că încă se revizuiește designul final.

În mai 2019, un alt sistem care folosea lasere pentru a îndepărta apa și murdăria a fost, de asemenea, depus la Oficiul de Brevete al Statelor Unite. Acum ideea Tesla și toate detaliile acesteia au fost publicate oficial, după ce a acordat brevetul la sfârșitul anului 2021. Sub denumirea „” este una dintre cele mai tari. – și cele mai nebunești – idei de la Tesla de până acum.

Etichete: ,