Elon Musk cumpără 9.2% din Twitter şi devine acţionar majoritar al companiei

Scris de | 5 aprilie, 2022
Elon Musk cumpără 9.2% din Twitter şi devine acţionar majoritar al companiei
Foto via Business Insider

După ce s-a plâns cu privire la faptul că a fost cenzurat în repetate rânduri pe reţelele de socializare, Elon Musk a decis să preia controlul uneia dintre ele. Pe 4 aprilie a fost dezvăluit public faptul că Elon a cumpărat la jumătatea lunii martie 2022 o cotă de 9.2% din Twitter.

El devine astfel acţionar majoritar al companiei şi va avea o voce puternică în deciziile luate pe viitor în cadrul companiei. Cu câteva săptămâni în urmă acelaşi Elon Musk declarase că vrea să îşi construiască propria reţea de socializare, simţind că libertatea de exprimare este îngrădită pe cele actuale.

Miliardarul are 80 de milioane de followeri pe Twitter, iar atunci când a făcut un sondaj întrebând urmăritorii săi dacă simt că Twitter le îngrădeşte libertatea de exprimare, 70% au răspuns „DA”. Votaseră peste 2 milioane de utilizatori în acest poll. Odată cu aflarea veştii că Musk a preluat o parte din Twitter, valoarea acţiunilor companiei fondate de Jack Dorsey a crescut cu 25%.

Analiştii speculează că acesta ar putea fi doar începutul unei preluări şi că Elon Musk sau una dintre companiile sale ar putea cumpăra Twitter. CEO-ul SpaceX şi Tesla consideră că Twitter este „noua piaţă publică” şi că trebuie să ofere libertate de exprimare. Musk pune acest concept în faţa a orice alt lucru, refuzând spre exemplu să blocheze accesul la surse de ştiri din Rusia celor care folosesc Internet prin sateliţii săi Starlink.

În acest ritm i-ar putea reda contul lui Donald Trump pe Twitter dacă preia reţeaua.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge