Apple va prezenta iOS 16 pe 6 iunie la WWDC 2022

Scris de | 6 aprilie, 2022
Apple va prezenta iOS 16 pe 6 iunie la WWDC 2022

Apple a anunţat ieri data la care îşi va ţine conferinţa WWDC 2022 şi anume 6 iunie. La acea dată vom afla primele detalii despre iOS 16, care în mod surprinzător nu a avut prea multe scăpări până acum. WWDC este prescurtarea de la WorldWide Developer Conference şi este un eveniment întins pe mai multe zile, care are loc în iunie de obicei.

Apple a început să trimită invitaţiile pentru acest eveniment, desfăşurat între 6 şi 10 iunie 2022. Este axat pe dezvoltatori, dar e interesant şi pentru consumatori, deoarece acolo vedem în premieră un iOS, iPadOS, macOS şi altele de gen. În ciuda faptului că pandemia s-a domolit, Apple îşi va ţine conferinţa tot online şi participarea va fi gratuită pentru toţi dezvoltatorii. Pe lângă OS-urile anterior menţionate, mai aflăm detalii despre watchOS şi tvOS.

Apple colaborează cu 30 de milioane de dezvoltatori şi pe lângă conferinţa online, Apple va ţine o serie de sesiuni speciale cu dezvoltatori şi studenţi la Apple Park, campusul său. Există şi un Swift Challlenge pentru studenţi, care sunt invitaţi să creeze o aplicaţie pornind de la un proiect şi să o înscrie până pe 25 aprilie. Un abonament la programul Apple Developer costă 99 de dolari pe an şi vine cu multe beneficii.

iOS 16 a primit puţine scăpări până acum, printre care şi faptul că va rula de la iPhone 7 în sus, lăsând în urma iPhone 6s şi primul SE. O altă scăpare prezenta widgeturi mai mari şi mai interactive, cu animaţii 3D. Vom avea şi mega widgeturi, care includ mai multe widgeturi mici. Apar şi iconuri noi, o aplicaţie Camera cu design nou, care să facă mai facilă accesarea bliţului sau setărilor de expunere. Apple ar mai putea umbla la automatizarea la nivel de smart home şi la personalziarea temelor.

Evident vom avea şi noutăţi pe partea de Privacy, nouă obsesie Apple de câţiva ani.

Etichete: , , , ,

Sursa: gsmarena