Lamborghini prezintă prima echipă Esports pentru curse virtuale și anunță cei trei piloți oficiali de sim

Scris de | 6 aprilie, 2022
Lamborghini prezintă prima echipă Esports pentru curse virtuale și anunță cei trei piloți oficiali de sim

Jordan Sherrat, Gianfranco Giglioli și Giorgio Simonini vor reprezenta marca din Sant’Agata Bolognese în campionatele SRO Esports.

Consolidându-și angajamentul față de scena Esports cu o echipă din fabrică, Lamborghini a dezvăluit cei trei piloți de sim care vor reprezenta brandul în sezonul 2022 în competițiile internaționale de curse sim.

Lamborghini a decis să-și creeze propria echipă oficială pentru a construi pe baza experienței valoroase dobândite cu The Real Race, campionatul virtual de o singură marcă, care a debutat în 2020. Echipa Esports reprezintă o nouă oportunitate de a extinde prezența mărcii într-un sector în continuă dezvoltare, foarte competitiv, și oferă șansa de a experimenta emoții comparabile cu cele ale unei curse reale.

Cei trei piloți de sim aleși pentru a reprezenta brandul în marile competiții internaționale de Esports sunt Jordan Sherrat, Gianfranco Giglioli și Giorgio Simonini.

Lamborghini prezintă prima echipă Esports pentru curse virtuale și anunță cei trei piloți oficiali de simSherrat, care s-a născut în Africa de Sud în 1999, și-a câștigat locul în echipa Lamborghini Esports datorită succesului său în ultima ediție a The Real Race, câștigând cincisprezece din șaptesprezece curse și luând nouă din zece pole positions. Dominatorul celei de-a doua ediții a campionatului Lamborghini Esports pentru regiunea EMEA, care a atras atenția după ce a terminat pe locul trei în 2020, este standardul perfect pentru echipă, atât pentru abilitățile pe care le-a demonstrat în competiție în ultimele două sezoane și pentru că estei un mare fan al mărcii Lamborghini.

„A fi ales de Lamborghini pentru a fi șoferul oficial Sim încă se simte ca un vis”, a comentat Sherrat. „Toată munca grea și sacrificiul pe care le-am depus în culise au fost recunoscute și în sfârșit reușesc să-mi trăiesc visul! Vreau să mulțumesc Lamborghini pentru încrederea pe care mi-a acordat-o pentru a reprezenta prestigiosul lor brand”.

Al doilea talent selectat este Gianfranco Giglioli, un pilot italo-venezuelian în vârstă de 24 de ani, deja consacrat în lumea curselor sim. A fost unul dintre primii piloți virtuali care au luat parte la Formula 1 Esports Series, terminând pe locul opt în sezonul inaugural. În 2020, Giglioli s-a clasat pe locul cinci în prima ediție a The Real Race, iar în același an a câștigat Porsche Esports Carrera Cup Italia.

Completând gama este șoferul italian de sim, în vârstă de 22 de ani, Giorgio Simonini. Lista sa de realizări include primul loc în Sim Grid World Cup 2020 și locul patru în campionatul SRO Esports 2020, rezultate care îl fac unul dintre cei mai promițători piloți din cursele virtuale.

Sherrat și Giglioli vor concura împreună în GT World Challenge Esports Sprint Series Europe, iar Simonini se va alătura perechii pentru a forma echipajul pentru campionatul de anduranță Intercontinental GT Challenge Esports 2022.

Lamborghini prezintă prima echipă Esports pentru curse virtuale și anunță cei trei piloți oficiali de sim

Calendarul Sprint este format din cinci curse și începe pe 6 aprilie cu cursa Misano. Ultima întâlnire este stabilită pentru 3 august, marea finală fiind programată în versiunea virtuală a Autodromo Nazionale di Monza.

Seria Intercontinental GT Challenge Esports începe pe 16 aprilie cu 12 Hours of Bathurst, celebra cursă de anduranță australiană. Și aici sunt cinci runde în calendar, competiția încheindu-se pe 27 august cu cele 9 ore de Kyalami.

Sherrat, Giglioli și Simonini au început deja antrenamentele pentru a se pregăti pentru primele evenimente din calendar, împărtășind informații importante despre conducere și configurare. Cei trei piloți de sim vor fi susținuți pe parcursul sezonului de personalul Squadra Corse, care dedică proiectului un director de echipă, antrenor de șoferi și ingineri pentru a-și oferi expertiza în dezvoltarea și analiza datelor de telemetrie, de la pistă până la simularea virtuală.

Lamborghini prezintă prima echipă Esports pentru curse virtuale și anunță cei trei piloți oficiali de sim

Șeful Automobili Lamborghini, Giorgio Sanna, și-a exprimat satisfacția față de lansarea acestui nou proiect interesant: „Cursele Sim sunt o platformă importantă în scena sportului cu motor de astăzi. Jocurile video s-au născut pentru a le permite celor care nu au avut oportunități de curse în viața reală să îi depășească pe piloții profesioniști. Acum, după câteva decenii de dezvoltare în industrie, cursele simulate se apropie din ce în ce mai mult de cele din viața reală și acum nu mai au nimic de invidiat față de sportul cu motor profesionist. Mai mult decât atât, simularea curselor este un instrument suplimentar pentru noi pentru a dezvolta unele dintre aspectele fundamentale ale curselor reale, cum ar fi setările de mașini și aplicațiile software care vor juca un rol important în viitorul mărcii noastre”.

Lamborghini a confirmat și revenirea The Real Race pentru 2022. Datele celei de-a treia ediții a seriei monomarcă Lamborghini Esports vor fi anunțate în săptămânile următoare.

Etichete: ,