Serviciul de Internet Starlink este acum disponibil în România; Ce preţ are?

Scris de | 9 aprilie, 2022
Serviciul de Internet Starlink este acum disponibil în România; Ce preţ are?

După ce Elon Musk şi-a adus sateliţi deasupra Ucrainei luna trecută pentru a asigura Internet ţării devastate de război, acum Starlink a devenit disponibil şi în România. E vorba despe disponibilitatea serviciilor comerciale Starlink şi a comenzilor de echipament în România.

Vicepreşedintele ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), Eduard Lucian Lovin a confirmat pe Twitter acest debut, oferind următoarele detalii:

Serviciile comerciale Starlink sunt acum live și disponibile în România începând de ieri, 7 aprilie. Utilizatorii din România se pot aștepta la viteze de date între 100 Mb/s și 200 Mb/s cu latență de 20ms în majoritatea locațiilor.

În acest moment o simulare făcută pentru un locuitor din Bucureşti pe Starlink.com menţionează livrările în 2023. Hardware-ul costă 3200 de lei, livrarea 410 lei, iar serviciul 529 de lei pe lună. Ca şi la automobilele Tesla, va trebui să achităm un avans, în valoare de 529 de lei. Ni se promite pe hârtie o viteză de download de până la 250 Mb/s. România se află în topul ţărilor cu cele mai mari viteze de Internet, dar la acoperire nu stăm aşa bine, existând destule zone izolate, fără conexiune la Internet.

Fix pentru acele zone şi mai ales pentru şcoli e gândit Starlink. Starlink este un furnizor de servicii Internet, bazat pe o constelaţie de mii de sateliţi şi un proiect al companiei SpaceX. Constelaţia de sateliţi a supărat deja multă lume, creând mult „space junk” şi obturând vizibilitatea astronomilor.

 

Etichete: , , ,

Sursa: ANCOM