BitDefender inaugurează un laborator de informatică de ultimă generație în cadrul Politehnicii din București

Scris de | 14 aprilie, 2022
BitDefender inaugurează un laborator de informatică de ultimă generație în cadrul Politehnicii din București

Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenților Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București (UPB).

Laboratorul este dotat cu 21 calculatoare de ultimă generație, proiector interactiv și mobilier modern. Spațiul asigură studenților hardware performant și un mediu de lucru la cele mai înalte standarde. Circa 600 de studenți vor participa la cursuri în noul laborator, unde specialiștii de la Bitdefender le vor preda cunoștințe teoretice și practice legate de securitate cibernetică.

Studenții vor studia în laborator cursuri de metode numerice, prelucrarea imaginilor și a sunetului, interacțiunea om-calculator, programare orientată pe obiecte, analiza algoritmilor, organizarea calculatoarelor și limbaje de asamblare, managementul proiectelor software, analiza conținutului imaginilor, geometrie computațională și software project management.

„Lansarea laboratorului Bitdefender punctează încă un succes important din traiectoria parteneriatului dintre Bitdefender și Universitatea Politehnica din București. Într-o lume a schimbărilor tehnologice și sociale accelerate, această relație de durată consolidează în fiecare an performanțele globale ale specialiștilor IT formați în România și atractivitatea Bucureștiului ca hub al inovării și parteneriatelor transformative”, declară prof. dr. ing. Adina Magda Florea, Pro-Rector al Universității Politehnica din București.

„Laboratorul Bitdefender din Facultatea de Automatică și Calculatoare va contribui la pregătirea viitorilor ingineri de elită, atât pentru implementarea tehnologiilor informatice de ultimă generație, cât și pentru noile provocări de securitate cibernetică”, spune și prof. dr. ing. Mihnea Moisescu, Decan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

„Universitatea Politehnica din București reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar noul laborator duce colaborarea îndelungată la un nou nivel. E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universități și companii funcționează în beneficiul studenților și îi ajută să devină tot mai competitivi. Alături de Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, Bucureștiul este unul dintre orașele de mare importanță pentru Bitdefender și contribuie decisiv la produsele și tehnologiile românești folosite peste tot în lume”, spune Florin Talpeș, CEO și cofondator al Bitdefender.

Tot în luna aprilie, Bitdefender a inaugurat o sală de clasă modernizată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, unde vor studia peste 30 de elevi.

În ultimul deceniu, Bitdefender și UPB au fost parteneri în programul de internship-uri Stagii pe Bune, iar angajații companiei au predat cursuri studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare. La nivel național, Bitdefender a contribuit la dezvoltarea unor programe de studii de licență și de masterat în securitate cibernetică la Universitatea din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Materiile sunt susținute de către angajații Bitdefender, zeci de doctoranzi și masteranzi fiind implicați în pregătirea studenților. Peste o mie de studenți au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender în ultimii ani, unii având azi roluri de importanță strategică în companie.

La finalul anului 2018, Bitdefender și-a mutat sediul central în complexul de birouri Orhideea Towers, situat lângă campusul studențesc din zona Regie, în imediata vecinătate a Universității Politehnica din București, unde lucrează mai mult de jumătate dintre cei peste 1.700 de angajați ai Bitdefender. Aproximativ 50% dintre angajații Bitdefender sunt implicați în activități de cercetare și dezvoltare (R&D) în cele cinci centre din București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Etichete: , , , , ,