Elon Musk face o ofertă pentru cumpărarea Twitter: 43 de miliarde de dolari

Scris de | 15 aprilie, 2022
Elon Musk face o ofertă pentru cumpărarea Twitter: 43 de miliarde de dolari

Inevitabilul s-a petrecut: după ce a cumpărat 9.2% din Twitter, Elon Musk vine cu o ofertă pentru a cumpăra întreaga companie. CEO-ul Tesla şi SpaceX a făcut o ofertă finală pentru 100% din companie la suma de 54.2 dolari per acţiune. Asta înseamnă 43 de miliarde de dolari.

În acest moment valoarea Twitter pe piaţă este de 37 de miliarde de dolari, dar fluctuează în urma interesului manifestat de Musk. A se remarca faptul că miliardarul rămâne şugubăţ şi a strecurat un „4.20”, în ofertă, aluzie la marijuana. Propunerea a sosit sub forma unei scrisori trimise spre Twitter pe 13 aprilie. Iată ce mesaj include scrisoarea:

Am investit în Twitter deoarece cred în potenţialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare la nivel global şi cred că libera exprimare este un imperativ al societăţii pentru o democraţie funcţională. Twitter are un potenţial extraordinar. Îl voi debloca eu. Aş vrea să îmi reconsider poziţia ca acţionar dacă oferta nu este acceptată.

Twitter a dat o declaraţie oficială, confirmând oferta şi afirmând că o analizează cu atenţie. Primele zvonuri afirmă că oferta e pe cale de a fi respinsă. Mai mult de atât, se pregăteşte o strategie de „pastilă otrăvită” pentru a respinge acest hostile takeover. În ultimele 24 de ore Musk a ţinut şi un TED Talk, unde a vorbit inclusiv despre Twitter. A precizat spre exemplu că nu e în acest business pentru bani, ci crede cu tărie că Twitter ar trebui să îşi facă algoritmul open source. A povestit şi cum vede el conceptul de buton de editare pentru tweet-uri.

Evident acţiunile Twitter au crescut în valoare (cu 13%) la aflarea veştii despre oferta lui Musk. De remarcat şi refuzul lui Elon Musk de a se alătura comitetului de directori Twitter, ceea ce nu i-ar fi permis să deţină mai mult decât 14.9% din companie. În acest moment Elon Musk are o avere estimată la 273.6 miliarde de dolari.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Techcrunch