DJI Mini 3 Pro a debutat: dronă de buzunar cu captură 4K HDR

Scris de | 11 mai, 2022
DJI Mini 3 Pro a debutat: dronă de buzunar cu captură 4K HDR

DJI duce dronele sale compacte la un nou nivel odată cu lansarea modelului DJI Mini 3 Pro. Avem de-a face cu o dronă care încape într-un buzunar de geacă odată ce e „strânsă” şi care cântăreşte doar 249 de grame. În ciuda acestui lucru are un senzor foto/video impresionant.

DJI Mini 3 Pro vine cu un corp atât de compact că nu e nevoie să o înregistrezi oficial. Drona dispune de un senzor nou, de 1/1.3 inch, cu deschidere F/1.7 şi rezoluţie de 48 de megapixeli. Poate realiza capturi foto de 48 MP la rezoluţie full sau la 12 MP prin pixel binning. Dispune de un obiectiv de 24 mm, iar pe partea de captură video, oferă suport pentru filmare 4K la 60 FPS şi 4K HDR la 30 FPS. Pe lângă profilul standard de culoare, dispune de un D-Cinelike mai plat.

Nu avem la dispoziţie aici video 10 bit ca la Air 2S, ci doar 8 bit. În ce priveşte stabilizarea, un gimbal cu stabilizare pe 3 axe permite rotirea pe veritcală pentru a produce clipuri bune de TikTok şi Reels. DJI Mini 3 Pro se descurcă mult mai bine la evitarea obstacolelor. Acolo unde DJI Mini 3 avea doar senzori cu detecţie în jos, Mini 3 Pro are şi unii pentru detecţia în faţă, spate şi jos.

Ei îi permite lui Mini 3 Pro să suporte chiar moduri autonome de zbor: Spotlight 2.0, Point of Interest 3.0, Active Track 4.0 şi MasterShots, plus Hyperlapse. Autonomia a crescut puţin faţă de predecesor, de la 31 de minute de zbor la 34, dar există şi o versiune a dronei cu baterie ce ţine 47 de minute şi un încărcător de 30W, dar acea variantă sare la 249 grame şi trebuie înregistrată.

Avem parte şi de zoom în la video la 2X în 4K şi 4X în Full HD, plus slow motion. DJI a lansat şi un controller cu ecran de 5.5 inch, mai uşor şi mai ieftin decât precedentul. Noua dronă porneşte de la 829 euro cu controllerul RC-N1 standard, iar cu noul controller costă 999 euro. Doar drona fără controller este 739 euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena