Google Pixel 6a devine oficial: telefon midrange Google cu procesor Tensor

Scris de | 12 mai, 2022
Google Pixel 6a devine oficial: telefon midrange Google cu procesor Tensor

Google a ţinut pe data de 11 mai conferinţa Google I/O 2022, care a fost în mare despre software, evoluţia lui Android şi Google Assistant. Nu e lipsit totuşi hardware-ul, în frunte cu Google Pixel 6A, un telefon midrange cu procesor Google Tensor şi preţ de 449 de dolari.

Telefonul adoptă un design similar cu cel al lui Google Pixel 6 şi Pixel 6 Pro, cu acea protuberanţă atipică a camerei duale din spate. Are un spate bitonal, cu modul de cameră negru şi restul spatelui gri închis, verde sau violet. Ecranul este un OLED Full HD de 6.1 inch, cu refresh rate de 60 Hz, iar în spate găsim o cameră principală de 12 MP cu stabilizare optică, folosind acelaşi hardware de pe Pixel 5a şi nu camera principală de 50 MP de pe Pixel 6.

Are alături o cameră ultrawide de 12 megapixeli, în vreme ce în faţă se află o cameră selfie de 8 MP. De remarcat şi pasul în spate făcut de Google la capacitatea bateriei: acolo unde Pixel 5a avea o baterie de 4680 mAh, succesorul aduce una de 4400 mAh. Ni se promite totuşi o zi de autonomie şi chiar 3 zile de utilizare în modul Extreme Battery Saver. Va fi vândută o singură configuraţie, cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare, iar numărul de ţări unde apare produsul a crescut. Există şi 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, port USB-C.

Ca software, vom avea Android 12 preinstalat şi un upgrade foarte rapid la Android 13, apoi Android 14 şi 15. Patch-urile de securitate vor fi oferite până în 2027. Pixel 6a costă 449 dolari, acelaşi preţ ca şi Pixel 5a şi se va vinde din iulie.

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge