Elon Musk îngheaţă achiziţia Twitter; Iată de ce

Scris de | 14 mai, 2022
Elon Musk îngheaţă achiziţia Twitter; Iată de ce

Vineri 13 pare să fie o zi cu ghinion pentru Elon Musk, care se vede nevoit să îngheţe (temporar) achiziţionarea Twitter. Miliardarul a dezvăluit că înţelegerea este deocamdată „on hold”, iar motivul are de-a face cu calculul realizat cu privire la numărul de conturi spam sau false.

Se pare că Musk vrea să afle dacă numărul de conturi false reprezintă mai mult sau mai puţin de 5% din utilizatori. Asta ar influenţa masiv valoarea companiei. Un reportaj realizat de Reuters la început de lună mai dezvăluia că Twitter însăşi estimează că numărul de conturi spam sau false reprezintă mai puţin de 5% din utilizatori. Musk nu e convins de asta şi vrea propriul audit. Reţele întregi de boţi ar putea fi descoperite, inclusiv unele care au influenţat alegeri sau opinia publică.

După această evaluare Musk ar putea scădea din oferta de 44 de miliarde de dolari pentru Twitter. Evident la aflarea acestei veşti acţiunile Twitter au început să scadă. Elon insistă că nu va renunţa la achiziţie totuşi. Tot pe 13 mai CEO-ul Twitter a anunţat că doi oficiali cheie vor părăsi compania. Gigantul social media a pus pe pauză şi angajările în cadrul companiei. Compania ţintea spre venituri anuale de 7.5 miliarde de dolari şi 315 milioane de utilizatori până la final de an 2023. Aceste ţinte nu vor fi atinse şi de aceea se schimbă acei directori.

Oficialii Twitter care se ocupă de diviziile Consumer şi Venituri vor părăsi compania. Încă de când s-a aflat de oferta lui Musk se discuta şi despre concedieri în cadrul companiei. Twitter îşi va reduce şi cheltuielile spre contractori third party, călătorii şi marketing, dar şi imobiliare.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena