Apple s-ar putea aventura în spațiu pentru a alimenta rețelele iPhone

Scris de | 17 mai, 2022
Apple s-ar putea aventura în spațiu pentru a alimenta rețelele iPhone

 

Ar putea Apple să se îndrepte spre spațiu pentru noua tehnologie iPhone? Sateliții care permit conectivitate în zonele îndepărtate sunt pe val în tehnologie azi, mulțumită în parte proeminenței serviciului de internet Starlink al SpaceX. Deci, cine urmează? Potrivit unui raport al website-ului dedicat tehnologiei Quartz (qz.com), numele Apple este aruncat în predicții pentru concurenții în cursa spațială (sateliți).

Speculația vine după ce compania de comunicații prin satelit Globalstar a împărtășit în raportul său trimestrial de câștiguri că lucrează cu „un client mare, global” pentru a-și implementa serviciile „în SUA și nu numai”.

După cum citează Quartz, acest partener misterios a investit peste 300 de milioane de dolari pentru a cumpăra 13 sateliți de la firmă, iar alți 430 de milioane de dolari au fost plătiți pentru o simplă „evaluare” a „un serviciu potențial care utilizează anumite active și capacități ale Globalstar”. Cineva trebuie să aibă buzunare foarte adânci pentru a veni cu acest tip de bani.

Zvonurile că Apple va introduce comunicații prin satelit se propagă de aproape un an. În august anul trecut, Mark Gurman, expertul de încredere pe domeniul tehnologiei de la Bloomberg, a dezvăluit că viitoarele iPhone-uri vor suporta comunicații prin satelit pentru situații de urgență. Apoi, a sosit iPhone 13, dar această caracteristică nu a venit niciodată.

Cu toate acestea, cel mai recent anunț al Globalstar ar putea reînnoi încrederea în faptul că iPhone-urile cu satelit sunt în lucru.

Cu conectivitatea prin satelit, utilizatorii ar putea comunica în zone mai puțin accesibile sau în timpul situațiilor de urgență. Totuți,  există și alte nume potențiale, care ar putea fi acest „client mare, global” iar acestea includ pe listă Nokia și Qualcomm, care au mai lucrat cu Globalstar.

Etichete: , , , , ,