Tesla începe să accepte comenzi pentru camionul electric Semi

Scris de | 17 mai, 2022
Tesla începe să accepte comenzi pentru camionul electric Semi

Fie că vă vine să credeţi sau nu există un automobil Tesla care a fost amânat mai mult decât Cybertruck. E vorba despre Tesla Semi, camionul companiei conduse de Elon Musk, care tocmai a început să fie disponibil la precomandă, cu un avans de 20.000 de dolari.

Au trecut 4 ani de când Tesla a anunţat camionul Semi, iar aşteptarea a fost provocată de criza de componente şi de pandemie. Aşa a pierdut Tesla şi premiera unui camion electric, depăşită de firma Nikola, care a început să îşi ofere deja camioanele electrice. Tesla Semi este capabil să accelereze de la zero la 96.5 km/h în doar 20 de secunde, ceva unic pentru un vehicul de dimensiuni mari. Are 4 motoare independente, toate pe axul din spate, permiţându-i să ajungă la o viteză de 96.5 km/h chiar şi pe o pantă cu înclinare de 5%.

Tesla Semi va fi disponibil cu două variante de baterie: una ce asigură 482 de kilometri de autonomie şi una ce asigură 805 kilometri. Asta în condiţiile în care firma rivală Nikola a deschis precomenzile pentru camionul său electric Tre cu câteva săptămâni în urmă. Acolo primim o vieza maximă de 58 km/h la o pantă de 6% şi o autonomie de 563 km. Camionul poate transporta până la 37 de tone, se încarcă în 120 de minute (de la 20 la 80%) şi are 480 kW de energie continuă.

Revenind la Tesla Semi, preţul e chiar rezonabil pentru un camion şi anume de 150.000 de dolari pentru modelul de bază şi 180.000 de dolari pentru cel cu extra autonomie. E nevoie şi de un avans de 20.000 de dolari. Evident camionul aduce şi o funcţie de şofat autonom prin Autopilot, care e utilă la drum lung şi mai ales dacă şoferul e foarte obosit şi nu se poate concentra 100%. Tesla insistă totuşi că şofatul nu e 100% autonom şi e nevoie de atenţie la drum.

Etichete: , , , , ,

Sursa: thedriven