Tesla retrage maşini din cauza supraîncălzirii procesoarelor AMD Ryzen

Scris de | 14 mai, 2022
Tesla retrage maşini din cauza supraîncălzirii procesoarelor AMD Ryzen

Tesla se confruntă cu o retragere a unui lot de maşini, care are de suferit din cauza supraîncălzirii procesoarelor AMD Ryzen. Acele CPU-uri s-au viralizat după ce lumea a început să joace Cyberpunk 2077 pe maşinile Tesla. Acum supraîncălzirea nu mai face lucrurile aşa amuzante.

Se pare că există o problemă între funcţia Supercharging şi procesoarele Ryzen, provocând erori şi probleme cu temperatura. Atunci când acumulatorul unei maşini Tesla începe o încărcare la Supercharger procesorul se va încălzi peste măsură, provocând defecţiuni la nivelul ecranului de infotainment. Apar lag, freeze-uri şi chiar se va opri respectivul ecran, lucru grav pentru că el afişează funcţii vitale ale maşinii

Conform experţilor prioritizarea e necazul aici, iar sistemul de răcire nu reuşeşte să răcească simultan în mod eficient şi bateria şi procesorul. Evident bateria primeşte grosul răcirii, iar CPU-ul este lăsat de izbelişte. NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) i-a forţat pe cei de la Tesla să retragă nu mai puţin de 130.000 de maşini.

Iată şi modelele afectate:

  • Model 3 2022
  • Model S 2021-2022
  • Model X 2021-2022
  • Model Y 2022

Scapă nevătămate modelele mai vechi, care au procesor Intel Atom. Tesla promite că va rezolva tot doar cu o actualizare software. Nu este prima mare retragere de produse Tesla, mai ales că ne amintim de problemele cu portierele lui Model X.

Etichete: , , , , ,