După modelul Apple, Tesla nu mai pune încărcătoare „în cutie”

Scris de | 19 aprilie, 2022
După modelul Apple, Tesla nu mai pune încărcătoare „în cutie”

După modelul producătorilor de telefoane, Tesla a anunţat că nu va mai include accesorii de încărcare la pachet cu automobilele sale. E vorba despre cablurile de încărcare, care nu vor mai fi incluse la pachet. Sunt şi veşti bune, aşa cum aflaţi mai jos.

Elon Musk a anunţat această decizie de a nu mai oferi cabluri de încărcare la pachet, dar între timp accesoriul va putea fi cumpărat separat. El devine mai ieftin cu 75 de dolari, ajungând la 200 de dolari. Posesorii de automobile Tesla îşi încarcă des automobilele la staţii Supercharger, deci cablul nu e strict necesar. Vă reamintesc că în 2020 Apple începea să îşi livreze iPhone-urile fără încărcător în pachet, atrăgând ceva nemulţumire din partea clienţilor.

Şi Samsung i-a urmat exemplul pentru telefoanele sale flagship. Motivul citat cel mai des a fost cel ecologic şi eliminarea deşeurilor electronice. Revenind la Tesla, ei nu vor mai include un „Mobile Connector Bundle” cu noile comenzi de maşini. Accesoriul îţi permite să conectezi o maşină Tesla la o priză şi să beneficezi de aproximativ 5 kilometri de autonomie după o oră de încărcare.

Musk a motivat decizia prin faptul că statisticile de utilizare erau foarte scăzute şi era o risipă să ofere aceste produse la pachet. Pe lângă încărcarea la Supercharger, cei care au un Tesla Wall Connector acasă nu mai au nevoie de acest accesoriu. În trecut Tesla mai oferea şi conectori Level 1 şi Level 2 cu fiecare maşină nouă, dar ulterior a renunţat la ofertă. Între timp majoritatea vehiculelor electrice vin cu un cablu dedicat pentru încărcare acasă.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget