DeLorean s-a întors, cu design gull-wing pe un model Alpha 5 electric delicios

Scris de | 31 mai, 2022
DeLorean s-a întors, cu design gull-wing pe un model Alpha 5 electric delicios

Maşina timpului funcţionează şi ne aduce din viitor (şi trecut) o maşină electrică branduită DeLorean. Se numeşte DeLorean Alpha 5 şi este rodul muncii celor de la DeLorean Motor Company în ultimii ani. Păstrează o parte din designul devenit clasic în anii ’80 mulţumită filmelor „Back to the Future” şi îi adăugă un twist modern.

Alpha 5 vine cu acele portiere gull-wing iconice, copiate inclusiv de Tesla Model X. Automobilul electric atinge 100 km/h în doar 2.99 secunde şi ajunge la 141 km/h în 4.35 secunde. Trebuie spus din capul locului că această companie care a produs Alpha 5 nu e de fapt aceeaşi care a produs DeLorean-urile originale. Acea întreprindere a dat faliment în 1982 şi brandul s-a perindat pe la alte câteva firme.

Acum o companie din Texas care oferă piese de schimb pentru maşini DeLorean vintage a preluat drepturile asupra numelui şi uite aşa ne-am trezit cu maşina nouă, cu primele teasere în aprilie. DeLorean Alpha 5 va sosi cu o baterie de 100 kWh, oferind o autonomie de 482 de kilometri şi o viteză maximă de 249 km/h. Aceste specificaţii se potrivesc modelului de bază, dar e posibil să vedem şi unul Performance.

Un lucru care dă de gol maşina că aparţine anului 2022 este designul farurilor, poate şi pneurile şi arcurile de deasupra lor. Parcă văd şi mai multe curbe de la originalul cel angular. O mare schimbare este trecerea de la maşină cu 2 locuri la una cu 4 locuri. DeLorean a lucrat cu Italdesign, aceeaşi echipă de design ce aparţine de Volkswagen care a dezvoltat şi modelul din 1981, acel DMC-12 din „Back to the Future”.

Deocamdată avem doar imagini ale maşinii, dar apariţia sa în realitate se petrece pe 21 august la Pebble Beach.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget