Samsung promovează camera smartphone-ului de 200 de megapixeli cu un panou publicitar de 616 metri pătrați

Scris de | 9 iunie, 2022
Samsung promovează camera smartphone-ului de 200 de megapixeli cu un panou publicitar de 616 metri pătrați

 

Pentru a pune la încercare incredibilul său senzor de imagine mobil ISOCELL de 200 de megapixeli (MP), inginerii de la Samsung Electronics și-au propus să imprime un ecran de 28 de metri lățime (91 de picioare lățime), 22 de metri înălțime (72 de picioare înălțime) cu fotografia unei pisici.

Provocarea, care ar putea fi un preludiu pentru ca brandul să încorporeze tehnologia în viitoarea sa gamă de smartphone-uri, a rezultat într-o imagine uluitoare, care acoperă o suprafață egală cu cea a unui teren și jumătate de baschet.

„Întotdeauna m-am întrebat cât de mare ai putea ajunge când vine vorba de imprimarea unei imagini de 200 MP”, a glumit Minhyuk Lee, inginer din echipa Sensor Solutions de la Samsung’s System LSI Business.

„Oricât de incitantă a fost, provocarea a fost una solicitantă, deoarece aceasta a fost prima dată când arătăm calitatea unui senzor de imagine care nu a fost încă adoptat de smartphone-uri”, a adăugat el.

De altfel, alegerea subiectului pentru fotografie a făcut demersul cu atât mai complex, având în vedere că senzorul trebuia să fotografieze o pisică plină de viață, în mișcare, în locul unui obiect neînsuflețit. Cu toate acestea, echipa a continuat, dorind să demonstreze nivelul înalt de detaliu care ar putea fi surprins și, desigur, a avea o campanie adorabilă este întotdeauna o alegere populară.

Pentru a face fotografia, echipa a trebuit să monteze senzorul pe o placă de testare, înainte ca inginerii să-i modifice setările, pentru a optimiza expunerea și focalizarea. Rezultatul final l-a uimit pe fotograful Hyunjoong Kim, care a spus că nu se așteptase la gradul de detaliu arătat și că prejudecățile pe care le avea față de fotografia de pe smartphone „s-au dovedit greșite”.

Procesul de imprimare nu a fost deloc o treabă ușoară, deoarece cu o imagine atât de mare, poza trebuia imprimată pe 12 bucăți separate de material înainte de a fi montată împreună. Cel mai important, a demonstrat că o imagine capturată de senzorul de 200 MP poate fi mărită și decupată fără a pierde din calitate.

„Când imaginea a fost desfășurată pentru marea dezvăluire, adevărata enormitate a acesteia m-a impresionat cu adevărat, și nu doar datorită dimensiunii sale reale. În momentul în care am fost martor la cei 200 de milioane de pixeli care descriu detaliile uimitoare ale ochilor și blănii pisicii, am fost copleșită de tot efortul depus pentru dezvoltarea acestui produs final”, a rezumat conducătorul proiectului.

 

Etichete: , , , , , ,