Tesla a pierdut sute de milioane de dolari în investiţii Bitcoin

Scris de | 17 iunie, 2022
Tesla a pierdut sute de milioane de dolari în investiţii Bitcoin
foto via @autoblog.com

Elon Musk este unul dintre marii evanghelişti ai criptomonedelor şi nu putem să nu ne întrebăm ce părere are despre bear market-ul actual, sau mai rău despre Crypto Winter. Nu de alta, dar şi Tesla are de suferit din cauza picajului Bitcoin spre 20.000 de dolari.

Se pare că Tesla a pierdut sute de milioane de dolari din cauza picajului valorii Bitcoin. La început de an 2021, gigantul american investea 1.5 miliarde de dolari cumpărând Bitcoin. Ulterior accepta şi criptomonede ca metodă de plată pentru vehiculele sale electrice. Ideea a fost totuşi abandonată rapid, din motive de reputaţie. Ei bine, acum găsim valoarea acelor monede de 1.5 miliarde de dolari depreciată cu peste 500 de milioane de dolari.

La început de 2022 Tesla cumpărase din nou criptomonede, ducând totalul celor deţinute la cota de 2 miliarde de dolari. În acest moment totalul valorează 905 milioane de USD. Sumele sunt mari, dar nu şi pentru Tesla, care ajungea să valoreze un trilion de dolari în toamna lui 2021. Experţii afirmă că valoarea actuală a Bitcoin de aproximativ 20.000 de dolari nu este pragul cel mai scăzut atins în Crypto Winter. Se discută şi despre 10.000 dolari, sau chiar 8000.

Astfel de picaje se vor mai petrece până în 2024, când are loc procesul de halving. Vom avea totuşi şi tradiţională creştere din toamnă, care a dus Bitcoin la 65.000 de dolari anul trecut şi egold pe la 500 de dolari. Acum un egold valorează 51 de dolari. Urmează totuşi anunţul SUA cu privire la creşterea sau mai bine zis scăderea economică din trimestrul 2, influenţând bursele şi valoarea criptomonedelor.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina