Omada SDN, gama de business de la TP-Link care-ți conectează afacerea la cel mai bun Internet 

Scris de | 20 iunie, 2022

Într-o redacție, poate mai mult decât în alte business-uri mici și mijlocii, e nevoie de o conexiune foarte puternică la Internet. Conferințe online, conectivitate pentru administrarea site-urilor și publicarea materialelor și clipurilor video, uneori toate în același timp. Deci o rețea Internet stabilă și rapidă nu poate să lipsească.

La fel se întâmplă și pentru alte afaceri, fie că vorbim despre unele care au nevoie de conexiuni foarte complexe, cu sute de dispozitive, fie că sunt necesare doar câteva dispozitive conectate. În ultima perioadă, TP-Link s-a concentrat destul de mult pe zona de servicii business, în care le promit clienților soluții personalizate pe profilul business-ului lor.

Cine poate folosi soluțiile Omada SDN de la TP-Link

Răspunsul e cam orice persoană care a pornit o afacere și are nevoie de Internet pentru gestionarea ei și pentru asigurarea conexiunii angajaților, de exemplu. Ca domenii de activitate, cei de la TP-Link spun că pot configura soluții pentru foarte multe arii – de la educație, la sănătate, office, HoReCa, retail, rezidențial și lista poate continua. Iar asta pentru că, de fapt, ceea ce propune compania este o rețea dedicată formată din mai multe categorii de echipamente, în numărul în care este necesar pentru a acoperi nevoile de rețea ale clientului.

Concret, vorbim despre o integrare a mai multor device-uri, precum routere și access point-uri sau controllere hardware și software Omada, fiecare cu funcțiile lor specifice și cu marele avantaj că funcționează împreună în orice configurație. Asta înseamnă că rețeaua este și ușor scalabilă, pentru a se adapta evoluțiilor business-ului în timp.

Ce am testat noi

Am primit de la TP-Link un kit care conține mai multe produse Omada, ce pot fi integrate într-un ecosistem de bază care să deservească redacția noastră. O să vă povestim pe scurt despre fiecare în parte, pentru că funcționează extrem de bine împreună, se completează și formează o rețea stabilă și sigură, pe care te poți baza, fără să stai cu grijă că „îți pică netul”.

  • Controller hardware Omada OC200 – este, practic, dispozitivul care oferă management centralizat pentru rețeaua ta Wi-Fi. El are rolul de a vizualiza în timp real traficul din rețea, monitorizează statisticile specifice, realizează upgrade-urile de rețea și poate ajuta la extinderea acesteia, atunci când este necesar.
  • Router-ul VPN Gigabit TP-Link Omada ER605 – el este „creierul” rețelei de business și asigură gestionarea ei centralizată în cloud, inclusiv de la distanță, prin intermediul aplicației Omada. Pentru un business e foarte importantă și securitatea rețelei, iar un astfel de router vine cu o mulțime de funcții speciale – de la advanced firewall policies, DoS defense, IP/MAC/URL filtering și alte tehnologii protejează rețeaua și datele
  • Complementar cu acesta este și switch-ul Smart JetStream 8-Port Gigabit TL-SG2008P cu 8 porturi Gigabit Smart și compatibil cu dispozitivele PoE, cum ar fi camerele IP, access point-urile şi telefoanele IP. Un astfel de produs, este perfect pentru scenarii de utilizare precum supraveghere video, conferinţe şi activități care necesită conexiuni prin cablu.
  • În kit au fost incluse și două access point-uri – EAP660 HD pentru interior și EAP 225 outdoor – fiecare dintre ele cu tehnologii avansate care îmbunătățesc eficiența rețelei. Posibilitățile de montare versatilă și, în cazul access point-ului pentru exterior, designul conceput special pentru medii exterioare, fac ca aceste device-uri să fie ușor de integrat chiar și în rețelele mai complexe care necesită conexiune puternică în spațiu deschis, de exemplu.

Oferă gama Omada de la TP-Link ceva special?

Există câteva elemente care nouă ni s-au părut interesante și trei tehnologii care merită menționate atunci când vorbim despre produsele din această gamă.

În primul rând, algoritmii pe bază de inteligență artificială. Aceștia asigură o mare performanţă wireless, prin ajustarea automată a setărilor canalelor de transmisie şi a nivelurilor de încărcare a access point-urilor (AP) din aceeaşi reţea, analizează potenţialele probleme de reţea, îi avertizează pe utilizatori cu privire la ele şi oferă soluţii personalizate relevante.

Apoi, tipul de implementare pe care cei de la TP-Link o numesc Zero-Touch* – în care nu e nevoie nici de o echipă tehnică dedicată, pentru că rețelele, oricât de complexe, pot fi configurate de la distanță, în așa fel încât să se plieze perfect pe nevoile specifice ale unui anumit tip de business.

Și, nu în ultimul rând, fiabilitate sporită în medii de mare densitate – acolo funcţiile avansate precum selectarea automată a canalului, dar şi ajustarea puterii de transmisie a semnalului, fac ca access point-urile Omada Wi-Fi 5 şi Omada Wi-Fi 6 să se asigure că fiecare dispozitiv beneficiază de o conexiune stabilă, indiferent de complexitatea mediului în care este integrat.  

Răspunsul la întrebare este, de fapt, că TP-Link reușește să ofere soluții de business personalizate și eficiente. Și ținând cont de cât de diversă e lumea de business astăzi, noi credem că e un lucru bun să ai atât de multe opțiuni din care să alegi.

Etichete: , , , , , ,