Nikon Z30 este o cameră de vlogging pentru YouTuberi, cu senzor de 20.9 MP APS-C

Scris de | 1 iulie, 2022
Nikon Z30 este o cameră de vlogging pentru YouTuberi, cu senzor de 20.9 MP APS-C

Nikon e gata să se ia la trântă cu Sony când vine vorba despre camere de vlogging. Asta o arată proaspăt lansatul model Nikon Z30, o cameră video compactă, gândită pentru YouTuberi. Acesta este cel mai accesibil model mirrorless Nikon al momentului.

Ca şi Sony ZV-E10, Nikon Z30 a fost creat cu gândul la vloggeri şi este bazat pe o cameră deja existentă, Nikon Z50. Scapă de viewfinder pentru a face formatul mai compact şi a scădea şi preţul. Senzorul? Un APS-C de 20.9 MP, e drept mai mic decât un full frame, dar mai mare decât un Micro Four Thirds sau decât ce vedeţi pe telefoane. Nikon Z30 e capabil de captură video 4K la 30 FPS sau Full HD la 120 FPS pentru clipuri slow mo.

E şi o alegere ciudată aici: Nikon nu a mers pe stabilizarea in body, ci a preferat stabilizarea electronică, sau mai precis reducerea vibraţiilor la nivel electronic (e-VR), care aplică şi un crop de 1.3X din imaginea ta. În afară de lipsa unui viewfinder, principală diferenţa faţă de Nikon Z50 constă în includerea unui ecran tactil de 3 inch vari-angle, în locul unui rabatabil. Poţi alimenta camera aceasta prin USB-C şi poţi filma clipuri cu durata de până la 125 de minute, ceea ce sună impresionant.

Nu am uitat de autofocalizare, poate cea mai importantă funcţie pentru vloggeri şi YouTuberi. Acest Nikon Z30 pune la bătaie un sistem de autofocalizare hibrid, combinând autofocalizarea de tip phase detection cu cea Contrast AF. Ni se promite o autofocalizare la nivel de Nikon Z6 sau Z7, care va rămâne mereu centrată pe faţă şi ochi, inclusiv la animalele de companie. Întregul dispozitiv cântăreşte 405 grame şi vine cu un buton de captură video mai pronunţat, care ne indică şi cărui segment aparţine de fapt produsul.

Z30 porneşte de la 699 de euro, preţ doar pentru body, iar vânzările încep de pe 14 iulie. Vor fi şi bundle-uri cu un obiectiv 16-50 mm F/3.5-6.3 VR la 839 de euro. Un kit pentru vlogger, cu telecomanda, trepied, protecţie antivant, obiectiv ajunge la peste 1000 de euro.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Techradar