FIFA aprobă un sistem de senzori cu tracking semi-automat pentru ofsaid la Cupa Mondială 2022

Scris de | 3 iulie, 2022
FIFA aprobă un sistem de senzori cu tracking semi-automat pentru ofsaid la Cupa Mondială 2022

Suntem la 5 luni distanţă de marele debut al Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar, iar ea va inaugura câteva tehnologii de vârf care vor face jocul mai precis şi mai corect. De la VAR trecem la pasul următor, iar noua tehnologie foloseşte o serie de 12 camere, care urmăresc poziţia mingii şi jucătorilor pentru a detecta ofsaid-ul.

FIFA World Cup 2022 va include un VAR actualizat, care include o tehnologie ofsaid semi automată. VAR a debutat de altfel tot la o Cupă Mondială, cea din 2018, din Rusia. Noul sistem include 12 camere montate pe stadion, care vor urmări poziţia mingii şi a fiecărui jucător în mod individual. 29 de data point-uri sunt colectate cu privire la extremităţile şi membrele jucătorilor. Va fi integrată în sistem şi o minge cu senzori de mişcare, care va fi folosită în fiecare meci, oferind metrici în timp real cu privire la poziţia jucătorilor care o lovesc.

Sistemul se numeşte SOAT şi va ajuta oficialii meciului să ia decizii mai rapide cu privire la ofsaid. VAR a avut deja un impact mare, reducând numărul de greşeli majore care scădeau corectitudinea jocului. ESPN afirmă că tehnologia va reduce timpul mediu necesar pentru o decizie VAR de ofsaid de la 70 de secunde la doar 25. Vechiul VAR implica desenarea manuală a liniilor de ofsaid şi calcularea punctului de lovire a mingii. SOAT va selecta automat şi linia de ofsaid şi punctul de lovire în doar câteva secunde, folosind atât date de la minge, cât şi legate de membrele jucătorilor.

După fiecare decizie spectatorii vor putea vedea o animaţie 3D care prezintă modul în care s-a petrecut ofsaid-ul. Nu e chiar prima utilizare a acestui sistem, care a fost testat într-o versiune demo la Cupa Arabiei din Qatar în 2021 şi la FIFA Club World Cup în 2022.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget