Ce filme şi seriale româneşti au dispărut de pe HBO Max în ultima vreme

Scris de | 7 iulie, 2022
Ce filme şi seriale româneşti au dispărut de pe HBO Max în ultima vreme

Fuziunea dintre Warner Media şi Discovery s-a concretizat la jumătatea lunii mai 2022, iar odată cu ea au venit şi tăierile. HBO a început să taie din producţiile europene şi din bugete, având ca scop economisirea a 3 miliarde de dolari. Astfel au început să dispară de pe HBO Max în România câteva producţii locale.

În ultima săptămână au dispărut de pe HBO Max în România sezonul 3 din serialul „Umbre”, serialul „Ruxx”, care are doar un sezon şi a fost flagship-ul local odată cu debutul HBO Max în România. A dispărut şi talent show-ul „One True Singer”, dar şi „Hackerville”. Între timp conţinutul disponibil pe HBO Max şi Discovery+ a fost integrat pe o singură platformă. Reprezentanţii Warner Bros Discovery au anunţat şi noi mutări pentru acest colos în perioada următoare.

Pentru început nu vor mai fi realizate producţii originale HBO Max în Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Ţările de Jos, România şi Turcia. Pe lângă această decizie, HBO scoate din conţinuturile realizate în aceste ţări de pe plaformă. Teoretic producţiile locale mai sus menţionate şi-ar putea găsi loc pe alte platforme, ca Disney+, Netflix, Amazon Prime, sau poate chiar Voyo şi Antena Play. Excepţiile care ies în evidenţă din Europa sunt Spania şi Franţa, acolo unde HBO îşi continuă business-ul normal.

După fuziune va avea loc şi o serie de disponibilizări, pe măsură ce noua companie devine mai „agilă” şi gata să concureze cu Disney+, care a avut recent o extindere masivă în Europa. HBO a oprit şi proiectele din Europa Centrală şi de Est, deşi abia începusem să savurăm seriale poloneze şi cehe de calitate. Licenţierea spre alte platforme rămâne în continuare pe masă.

 

Etichete: , , , ,