LG ThinQ App – aplicația care te ajută să reduci consumul de energie (P)

Alegerea unui nou produs electrocasnic nu este deloc ușoară și include de obicei multe comparații între diferite branduri, funcții oferite și prețuri. Rareori este luat în calcul consumul de energie ca fiind o caracteristică definitorie în alegerea finală, însă acest lucru ar putea fi pe cale să se schimbe.

Scris de | 8 iulie, 2022
LG ThinQ App – aplicația care te ajută să reduci consumul de energie (P)

Perspectiva unei crize energetice grave pare din ce în ce mai aproape de realitate, pe măsură ce conflictul din țara vecină (Ucraina) continuă să se desfășoare. CNN avertizează că războiul, combinat cu ani de investiții mult prea mici în sectorul energiei, ar putea trimite întreaga lume într-o criză energetică similară cu sau chiar mai mare decât crizele petrolului din anii 70 și începutul anilor 80.

În aceste condiții consumul de energie al aparatelor din locuință devine extrem de important, pentru că prețul acesteia nu pare că va scădea prea curând. Alegerea unui aparat electrocasnic dintr-o clasă energetică superioară, fie el și mai scump decât alte variante similare, se poate dovedi o soluție care, în timp, va ajunge să economisească suficienți bani pentru a fi considerată cea mai bună opțiune.

Astfel, criteriile de alegere al unui nou produs electrocasnic ar trebui deja să includă verificarea etichetei de performanță energetică sau certitudinea că acel produs oferă moduri eco sau alte metode de a economisi energie.

LG este una dintre companiile care a realizat foarte devreme importanța pe care o vor avea electrocasnicele cu o eficiență energetică sporită, mai „verzi” și mai inteligente. Așa au apărut tehnologii precum TrueSteam, care poate fi găsită în mașinile de spălat vase, uscătoarele sau dulapul inteligent Styler de la LG, și care permit uscarea și curățarea prin aburi. TrueSteam permite astfel utilizarea unei cantități mai mici de detergent, reducând astfel consumul de detergent și protejând natura.

 

„Ne propunem să îi ajutăm pe clienții noștri, astfel încât să facă cele mai inteligente alegeri în materie de produse electrocasnice. Vasta experiență în domeniu a companiei LG Electronics ne ajută sa le oferim soluții pentru o viață în care petrecem cât mai puțin timp pentru activitățile din gospodărie, să ne bucurăm de momentele în familie și să avem în același timp grijă de resursele planetei noastre.

În ceea ce privește achiziția unui aparat electrocasnic sau înlocuirea acestuia, credem că este foarte important să citim cu atenție etichetele energetice și să alegem produse cât mai eficiente.

Studiul nostru ne-a dezvăluit că și pentru consumatori este prioritar acest aspect. Această confirmare ne bucură și ne încurajează să continuăm cercetarea și să dezvoltăm produse tot mai eficiente, în linie cu stilul de viață al clienților noștri”, a declarat reprezentantul LG Electronics Romania.

LG ThinQ

Electrocasnicele LG pot fi controlate cu ajutorul aplicației ThinQ, un adevărat hub în care poți gestiona toate aparatele LG din locuință. Cu ajutorul aplicației Smart ThinQ poți seta programul ECO pentru frigider chiar dacă ai plecat în vacanță și ai uitat sau poți primi o notificare daca ai uitat ușa deschisă, evitând astfel consumul inutil de energie pentru răcirea suplimentară a frigiderului.

 

Controlul de la distanță și funcțiile de monitorizare ajută și ele în acest aspect. De exemplu, la plecarea în vacanță, te poți asigura că toate electrocasnicele sunt oprite sau funcționează doar la nivelul minim de energie necesară.

Cum îmbunătățești eficiența energetică

LG oferă inclusiv sfaturi pentru cum poți îmbunătăți eficiența energetică a produselor tale, folosindu-te de aplicația ThinQ. Astfel, dacă ai spre exemplu un frigider LG, este important să te asiguri că există un spațiu suficient de mare între alimentele depozitate înăuntrul său, pentru ca aerul rece să circule uniform și consumul de energie să fie astfel redus. De asemenea, atunci când pleci în vacanță, poți activa modul Eco, iar dacă depozitezi mai puține alimente decât de obicei, poți regla temperatura cu câteva grade mai sus, pentru a reduce consumul de energie.

Pentru cei care au o mașină de spălat LG, este notabil faptul că cea mai eficientă setare de consum de energie este, în general, cea care funcționează la temperaturi mai scăzute și la o durată mai lungă. În plus, cantitatea de detergent utilizată pentru un ciclu de spălare nu trebuie să fie mare, deoarece ar putea îngreuna ciclul de spălare, scade performanța mașinii sau poate afecta hainele. Mașinile de spălat LG beneficiază de funcția EZ Dispense, care evaluează programul de spălare și cantitatea de rufe din cuvă, folosind o cantitate de detergent în conformitate cu acestea.

În fine, pentru cei care dețin un uscător LG, este recomandată utilizarea vitezelor de centrifugare mai mari la spălare, pentru a nu rămâne prea multă umezeală pe haine – astfel, consumul de energie este redus la uscare. Uscătoarele LG pot folosi și cicluri ecologice sau cu energie redusă, o astfel de setare folosind un consum mai mare de apă, lucru care reduce costurile.

*Articol susținut de LG. 

Etichete: , , , ,