REVIEW Lenovo ThinkSmart Hub Teams și Lenovo ThinkSmart Cam, soluția completă pentru lucrat remote

REVIEW Lenovo ThinkSmart Hub Teams și Lenovo ThinkSmart Cam, soluția completă pentru lucrat remote

Scris de | 13 iulie, 2022

Nu trebuie să mai specific prin ce am trecut în ultimii doi ani de zile și cum ni s-au schibat, temporar viețile. Peste noapte, parcă, am trecut de la o viață normală la o viață care nu avea nimic în comun cu ce a fost până în acel moment. Iar unul dintre cele mai impacturi s-a resimțit în viața de la birou, una care s-a mutat acasă. De aici, companiile tech s-au dat peste cap să vină cu soluții care mai de care mai comode și mai accesibile pentru această perioadă, iar ce a poposit la noi în redacție în ultimele săptămâni mi se pare o soluție excelentă pentru companiile care încă au implementat un mod hibrid de lucru.

Mărturisesc că atunci când am scos Lenovo ThinkSmart Hub din cutie pentru prima dată am avut un soi de senzație SF. Device-ul, deși mic prin dimensiuni, era surprinzător de greu, semn că adăpostește componente și tehnologii de top, dar totodată și un semn că această soluție se adresează în mod special segmentului B2B. Deși nu e chiar la fel de facil de mutat de colo colo, spre deosebire de un laptop, ThinkSmart Hub plusează foarte mult la capitolul securitate. Iar atunci când lucrezi într-o companie în care acest aspect primează, device-ul devine aproape indispensabil.

Setup și experiență de utilizare

De când l-am pornit, mi-am dat seama că este un dispozitiv dezvoltat special pentru Microsoft Teams. Deși are Windows 10 instalat, încă de la setup configurarea se face, în principal, pentru contul de Microsoft Teams. Iar pentru că este o soluție pentru colaborare la distanță, ThinkSmart Hub este gândit pentru încăperi mici și mijlocii, fiind totodată și foarte ușor de conectat la alte soluții de colaborare care mai pot fi prezente în sala de ședință, precum proiectoare, sau display-uri mai mari.

Însă ce mi-a plăcut cel mai mult, de departe, este feelingul pe care ți-l dă designul lui ThinkSmart Hub. Prin dimensiunile sale și prin modul în care se așază pe birou ai senzația că viitorul a ajuns mai devreme în viețile noastre. Stația funcționează ca un punct central de control a tot ce înseamnă proiecte de colaborare și îți permite să lucrezi foarte ușor în Teams, atunci când ai un task de grup.

Ca un exemplu concret, dacă ai controlul asupra unei conferințe care are loc atât în spațiul tău de lucru, cu mai multe puncte de control ThinkSmart Hub, împreună cu o altă echipă care se poate localiza chiar și pe un alt continent, tu vei putea controla toate aspectele acesteia. Adică vei putea prelua controlul asupra oricărui dispozitiv, vei putea înregistra și vei putea modifica conținutul care se află la un moment dat pe ecranul principal. Desigur, totul prin intermediul controalelor touchscreen și a unei interfețe a Teams optimizată special pentru acest gen de dispozitiv. Iar dacă lucrezi într-o companie în care se folosește Zoom, Lenovo oferă aceeași soluție, personalizată pentru celălalt software de videoconferințe și colaborare.

În ceea ce privește display-ul lui ThinkSmart Hub, avem aici un ecran de 10,1 inch cu coating antiglare setat din fabrică la rezoluție Full-HD (1080p), și care este capabil de o luminozitate de 320 de niți. Desigur, dacă e să îl comparăm cu alte device-uri mainstream, nu vom fi atât de impresionați, însă având în vedere că vorbim despre o soluție B2B, în principal, nici nu e nevoie de așa ceva. Și un alt gimmick care mi-a plăcut este faptul că ecranul se poate roti și ajusta în funcție de preferințele personale.

Control de la distanță & Securitate

Un altu lucru care mi se pare interesant, este că o rețea de astfel de device-uri poate fi controlată dintr-un singur punct, cel al IT Manager-ului, iar astfel se pot evita foarte multe bătăi de cap. Nu sună chiar rău pentru profesioniștii de la departamentul IT situația în care ar evita mai toate telefoanele de la colegi, iar toate problemele tehnice pe care aceștia le pot întâmpina, să fie rezolvate doar prin câteva click-uri de la distanță.

În începutul acestui review spuneam ceva și de securitatea pe care Lenovo ThinkSmart Hub o oferă pentru companiile care aleg să implementeze această infrastructură. ThinkShield este una dintre cele mai performante soluții de securitate end-to-end de pe piață, iar tehnologia este aplicată atât la nivel software, cât și hardware.

Lenovo ThinkSmart Cam

Iar orice sală de conferință sau birou mic sau mijlociu din 2022 are nevoie, desigur, de o cameră performantă pentru ca tu să te poți vedea așa cum trebuie cu colegii tăi. Este clar că una de laptop nu va face față atunci când vorbim despre mai mulți oameni așezați la aceeași masă, iar Lenovo vine și aici cu o propunere destul de interesantă, care funcționează numai bine cu ThinkSmart Hub.

Fiind capabilă de transmitere live a imaginilor la un framerate de 30 de cadre pe secundă, atunci când vorbim de un output la rezoluție 4K, sau de 60 de cadre pe secundă atunci când alegem varianta 1080p Full-HD, camera de la Lenovo poate fi montată pe marginea televizorului de videoconferință, sau poate fi așezată și standalone pe un birou sau suport special. În plus, aceasta are și capacitatea de a număra oamenii care participă la conferință, pentru ca toată lumea să știe care este numărul de persoane implicate în proiect.

În ceea ce privește câmpul de vizionare al camerei, aceasta este capabilă de 100° în cazul încăperilor mici sau mijlocii, pe orizontală, de 68° pe verticală, și de 125° pe diagonală. De asmenea, device-ul dispune și de active speaker tracking, pentru a maximiza claritatea celui care vorbește într-un anume moment, auto-zoom, auto-framing dar și de detectarea tablei cu marker.

Concluzia connect

Cele două soluții de colaborare de la Lenovo, ThinkSmart Hub și ThinkSmart Cam, mi se par o alegere excelentă pentru companiile mari, care au birouri în mai multe locații, și care vor să colaboreze de la distanță într-un mod cât mai facil. Acestea sunt gândite, în principal, pentru spații de lucru mici sau medii, și pot fi integrate chiar și într-o configurație „home office”.

Etichete: , , , , ,