Un centru educațional dotat cu echipamente Samsung a fost deschis la Oradea. Urmează încă 3

Scris de | 14 iulie, 2022
Un centru educațional dotat cu echipamente Samsung a fost deschis la Oradea. Urmează încă 3

Elevii de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea se vor putea bucura de o experiență de învățare interactivă și facilă, odată cu deschiderea primului centru educațional din cadrul programului Samsung Ecosystem for Education Development. Acesta este primul din cele patru astfel de centre educaționale pe care compania urmează să le deschidă în România în această vară.

Pentru a marca inagurarea centrului, liceul a susținut astăzi o primă lecție de fizică folosind tehnologia interactivă Samsung.

Programul Samsung Ecosystem for Education Development este creat cu scopul de a pune bazele dezvoltării unui mecanism facil de colaborare între Samsung și mediul educațional din România, care să ofere deopotrivă profesorilor și elevilor infrastructura și instrumentele de lucru de care au nevoie. Prin aceste demersuri, Samsung își propune să le ofere acestora șansa de a descoperi și interacționa direct cu tehnologiile sale.

Totodată, programul vine în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă astăzi mediul educațional și își propune ca în baza feedbackului comunității de profesori să adapteze o serie de soluții și să răspundă mai bine nevoilor sistemului educațional românesc.

Inițiativa SEED are la bază trei piloni principali:

  • Parteneriate strategice cu ONG-uri și lideri EDTECH
  • Centre tehnologice educaționale
  • Profesori reformatori ai educației

Primul pilon are la bază consolidarea ecosistemului educațional, Samsung intrând într-un parteneriat cu INACO SmartLAB și compania daneză Shape Robotics.

Centrele tehnologice educaționale, pilonul doi, devin un cadru fizic de interacțiune cu tehnologiile Samsung în procesul educațional. Aceste centre vor fi dotate cu tehnologie și produse Samsung: câte două table interactive, 16 scaune, 16 tablete și o soluție pentru videoconferințe pentru fiecare centru. Ele vor putea fi utilizate de către ambasadorii pentru educație și vor juca rolul de centre de învățare și spații în care vor fi găzduite evenimente dedicate educației, conferințe etc.

Pilonul trei îl reprezintă profesorii reformatori ai educației, aportul lor fiind unul substanțial pentru succesul inițiativei, întrucât aceștia vor contribui la antrenarea abilităților digitale necesare pentru utilizarea tehnologiei în predare și pentru crearea de conținut educațional de calitate.

Ambasadorii sunt echipați cu câte un Home Teaching Kit cu produse Samsung (tablete, smart monitor, Samsung Flip, căști) pe care îl vor folosi în activitatea lor didactică. Ei au participat inclusiv la un curs de dezvoltare a competențelor digitale, special conceput pentru nevoile lor, prin care au dobândit cunoștințe valoroase pentru procesul de predare. Samsung le va fi partener pe întreg parcursul inițiativei.

Alte trei centre educaționale Samsung vor fi deschise în lunile următoare, după cum urmează: la București, în ultima săptămână din iulie, la Timișoara, în prima săptămână din august și la Bacău în a doua săptămână din august. 

Etichete: , , , , , ,