Următorul joc Assassin’s Creed ne-ar putea duce în Imperiul Aztec sau Bagdad

Scris de | 15 iulie, 2022
Următorul joc Assassin’s Creed ne-ar putea duce în Imperiul Aztec sau Bagdad

În ultimele 48 de ore o serie de zvonuri despre următorul joc Assassin’s Creed a ajuns online. Întâi am avut teoria cu acţiunea care se petrece în perioada aztecilor, dar zvonul a fost rapid infirmat. Apoi mai multe surse conectate bine la Ubisoft au aflat că titlul se va numi AC Rift şi se va petrece în Bagdad.

Imediat ne gândim la o legătură cu Prince of Persia, având în vedere zona acţiunii. Jocul va fi unul la o scară mai mică şi axat pe stealth de această dată, nu pe o experienţă action RPG a la Witcher. Jason Schreier, reporter Bloomberg a scris cu ceva vreme în urmă că Ubisoft pregăteşte un titlu spinoff numit Basim, axat pe un personaj introdus în AC Valhalla. Acest titlu mic va fi doar un aperitiv înainte de lansarea lui Assassin’s Creed Infinity, un joc uriaş, un posibil game as a service, care va reuni toate jocurile AC sub o umbrelă.

Sincer să fiu teoria cu Imperiul Aztec sună mult mai bine, mai ales că e o zonă prea puţin explorată de jocuri în ultimii 20 de ani. Aztecii au înflorit în zona actuală a Mexicului între 1300 şi 1521. Ar fi fost interesant să vedem perioada conquistadorilor care luau contact cu acea civilizaţie şi ciocnirea culturilor.

Assassin’s Creed Valhalla a avut vânzări impresionante şi a fost generos cu expansion-urile şi DLC-urile, din care Ubisoft trăieşte şi acum. Problema e că mulţi fani au fost alienaţi de faptul că s-a dus conceptul de asasinare şi stealth, iar unul dintre ultimele update-uri Valhalla îl făcea un soi de God of War, cu zeităţi nordice care se lupta cu artefacte puternice.

Chiar şi noul AC Rift trebuia să fie un expansion pentru Valhalla, dar a fost convertit în joc separat. Între timp Ubisoft lucrează împreună cu Netflix la un serial Assassin’s Creed, dar având în vedere faptul că filmul de lung metraj a torpilat cariera lui Michael Fassbender, proiectul se mişcă destul de greu.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Playstation Lifestyle