HANDS-ON Genesis Thor 400 – tastatură mecanică de buget pentru gaming

Scris de | 22 iulie, 2022
HANDS-ON Genesis Thor 400 – tastatură mecanică de buget pentru gaming

Astăzi a venit rândul să vorbim despre o tastatură de gaming care, deși nu sosește la un preț prea mare, oferă mai mult decât ai crede, cel puțin la prima vedere. Cam asta a reieșit din timoul pe care l-am petrecut alături de ea. Este vorba de Genesis Thor 400, și mărturisesc că am fost destul de intrigat de ea, deoarece este primul produs al acestei companii pe care îl testez vreodată.

Thor 400 are un design interesant, la prima vedere, cu vedere clară la switch-urile care se adăpostesc sub taste, și totodată și la iluminarea RGB, care oferă un joc de lumini mai vizibil decât la alte modele. Îmi vine în minte cuvântul „naked” atunci când privesc spre clientul nostru de astăzi, însă pentru cei care preferă un astfel de design, Thor 400 va fi cu siguranță pe placul lor.

Cursa tastelor este și ea satisfăcătoare, însă iarăși vorbim de un aspect care e cel puțin subiectiv. Pentru mine, cel puțin, cursa tastelor mi se pare perfect potrivită, însă sunetul scos de acestea la apăsare poate deveni puțin stresant după ore mai lungi de utilizare. Desigur, acesta e cazul cu mai toate tastaurile mecanice, însă unele dintre cele mai high-end sună ceva mai „liniștit”. În fine, Thor 400 trebuie, totuși judecată după price range-ul din care face parte.

Confort & Software

În ceea ce privește confortul, tastatura vine la pachet și cu un palm-rest din plastic care se atașează magnetic de aceasta. Nu pot să spun că este cel mai bun din punct de vedere calitativ, însă își face treaba cu brio atunci când ai sesiuni mai lungi de gaming și chiar și atunci când vrei să scrii un text ceva mai elaborat. Sau, la fel cum zicea și colegul Andrei într-un review a unei tastaturi mecanice, e suficientă și atunci când vrei să îți enervezi colegii cu viteza cu care tastezi.

Iar pentru gamerii on-the-go, Genesis vine și cu un feature de memorie internă, ceea ce înseamnă că Thor 400 nu trebuie configurată de fiecare dată când alegi să o „iei în deplasare”. Mă gândesc aici la gamerii profesioniști care obișnuiesc să-și ia cu ei perifericele la competiții sau chiar și la LAN parties. Ba chiar ține minte și macro-urile pe care le folosești în diversele titluri e-sports.

Și că tot vorbeam de macro-uri, software-ul Genesis care acompaniează tastatura îți permite să modifici cam tot ce vrei și ce nu vrei, de la schema de iluminare RGB, până la diverse profiluri, atunci când există mai mulți utilizatori ai unui rig de gaming. Platforma este intuitivă, ba chiar aș adăuga ca mai intruitivă decât altele pe care le vedem pe la diverși producători mai „top-end” de periferice.

Concluzia connect

Genesis Thor 400, varianta cu RGB care ne-a sosit nouă la test, pentru că există și o variantă non-RGB, este o alegere foarte bună de buget, pentru cei care nu vor să cheltuie tot bugetul de periferice prea rapid. Este ușoară, versatilă, vine cu un suport software bun, iar funcția de memorare a profilelor este cu siguranță un plus atunci când vine vorba de gaming în deplasare.

Etichete: , , , ,