TP-Link a lansat un sistem Wi-Fi Mesh Tri-Band: Ce aduce nou și cât costă

Scris de | 8 august, 2022
TP-Link a lansat un sistem Wi-Fi Mesh Tri-Band: Ce aduce nou și cât costă

TP-Link lansează pe piața din România primul său sistem Mesh Tri-Band compatibil cu tehnologia Wi-Fi 6E, modelul Deco XE75.

Tehnologia Mesh Wi-Fi, acum în bandă de 6 GHz 

Utilizatorii pot acum să profite de cele mai recente tehnologii Wi-Fi și să beneficieze de o rețea mai eficientă, cu o capacitate mai mare. Utilizarea benzii de 6 GHz duce conexiunea Wi-Fi 6 mai departe, pentru ca dispozitivele să-și poată atinge potențialul. Un avantaj este acela că banda de 6 GHz este dedicată exclusiv gadgeturilor compatibile Wi-Fi 6E, iar acest lucru înseamnă că utilizatorii nu se vor confrunta cu probleme de interferențe sau congestie generate de dispozitivele mai vechi.  

Testele realizate cu Deco XE75 arată că utilizarea benzii de 6 GHz este cu 20% – 40% mai fluidă decât navigarea în banda de 2,4 GHz sau în cea de 5 GHz, lucru care se traduce într-o rețea cu mai puține interferențe, într-un throughput cu 300% mai mare și o latență redusă cu până la 90%, comparativ cu banda de 5 GHz. 

În total, Deco XE75 oferă o viteză de până la 5400 Mbps pentru o acoperire de până la 670 metri pătrați (pentru varianta 3 pack) și utilizează capacitățile benzii de 6 GHz pentru a permite rularea aplicațiilor ce necesită o lățime de bandă mare și un flux de date mai rapid. 

Utilizatorii se pot bucura de streaming 8K și de experiențe VR/AR fără efectul de buffering. Conectivitatea cu latență mai mică asigură că fiecare experiență de joc online e imersivă.   

Acoperire pentru fiecare colț al locuinței și mai multe dispozitive conectate simultan 

Deco XE75 elimină zonele cu semnal slab și oferă o conexiune Wi-Fi mai stabilă și mai puternică în întreaga casă, datorită tehnologiilor BSS Coloring și Beamforming. BSS Coloring reduce întârzierile și interferențele, permițând în același timp mai multe transmisii de date simultan, iar Beamforming identifică dispozitivele și concentrează puterea semnalului wireless către acestea.  

Mai mult, indiferent de câte ecrane sau dispozitive sunt pornite în același timp, cea mai nouă generație Wi-Fi permite o conexiune fără congestie. Deco XE75 construiește o rețea mai eficientă, cu un debit mai mare pe dispozitivele conectate în medii dense. Astfel, utilizatorii pot conecta până la 200 de dispozitive, pentru o experiență wireless fără lag și fără scăderea performanței.  

Wi-Fi AI-Driven

Sistemul Deco Mesh formează o rețea unificată cu un singur nume, iar Roamingul AI încorporat creează o soluție Wi-Fi Mesh mai bună, datorită algoritmilor săi și a procesului de self-learning.  

De asemenea, prin criptarea WPA3 și soluția TP-Link HomeShield, Deco XE75 devine unul dintre cele mai sigure sisteme Wi-Fi Mesh. TP-Link HomeShield gestionează timpul petrecut online și blochează conținutul necorespunzător. În același timp, părinții se pot folosi de opțiunile de Control Parental pentru a monitoriza timpul petrecut online de cei mici și conținutul accesat. Mai mult, funcțiile de calitatea serviciului (QoS) și Network Protection mențin rețeaua în siguranță.

Modelul Deco XE75 compatibil Wi-Fi 6E poate fi achiziționat online, de pe site-urile magazinelor partenere, la un preț recomandat de 3,276.99 lei. 

Etichete: , , , ,