Un fost angajat Apple a pledat vinovat pentru furt de secrete ale companiei. Voia să le vândă în China

Scris de | 23 august, 2022
Un fost angajat Apple a pledat vinovat pentru furt de secrete ale companiei. Voia să le vândă în China

În 2018, Xiaolang Zhang, un fost angajat al Apple, era arestat în aeroportul internațional din San Jose, de unde plănuia să prindă un zbor de ultim moment către China. Zhang a fost acuzat de transferarea, către laptopul soției sale, a unui document de 25 de pagini care include schițe ale unor plăci de circuit pentru vehiculul autonom plănuit de Apple. De asemenea, în document se aflau și manuale tehnice care descriau prototipul gigantului din Cupertino.

Zhang a mai fost acuzat și de faptul că ar fi furat plăci de circuit și un server Linux al companiei, din laboratoarele sale de dezvoltare. Recent, el a pledat vinovat la acuzațiile de furt de secrete comerciale în fața unei curți federale din San Jose, informează CNBC. Inițial, Zhang pledase nevinovat, iar acum pedeapsa sa ar putea urca până la 10 ani de închisoare și 250.000 de dolari.

Zhang a lucrat ca inginer hardware în divizia de vehicule autonome a Apple, fiind un membru al echipei de design și testare a senzorilor plăcilor de circuit, și a fost suspectat de companie atunci când și-a dat demisia, după un concediu de paternitate și o călătorie în China.

Acesta a recunoscut și cui voia să vândă secretele americanilor, fiind vorba de compania XPeng Motors, un producător de mașini electrice care își dezvoltă propriul software pentru mașini autonome. În urma unei investigații făcute de compania din Cupertino, a fost descoperit faptul că Zhang a transferat fișiere secrete ale companiei via AirDrop și, cu ajutorul camerelor de securitate, a fost observat și momentul în care acesta a luat hardware din laboratoarele Apple.

Etichete: , , , ,

Sursa: Former Apple employee pleads guilty to stealing self-driving car secrets