Probleme de securitate cibernetică pentru Apple. Ce device-uri au fost afectate și care este recomandarea companiei

Scris de | 19 august, 2022
Probleme de securitate cibernetică pentru Apple. Ce device-uri au fost afectate și care este recomandarea companiei

Apple anunță că a descoperit vulnerabilități serioase pentru telefoanele, tabletele și Mac-urile sale, care ar putea să le permită atacatorilor să preia controlul complet al device-urilor. Gigantul din Cupertino a mai spus și că „a luat la cunoștință un raport care spune că această problemă ar putea să fi fost deja exploatată”.

Utilizatorilor de dispozitive afectate (modelele de iPhone-uri de la 6S încoace, iPad-urile noi, dar și computerele Mac care rulează macOS Monterey) li s-a recomandat un update imediat, care să rezolve problema. De asemenea, se pare că sunt afectate și anumite modele de iPods. Apple a menționat într-un update pe pagina sa de suport că una dintre probleme permite unei aplicații suspecte „să execute coduri arbitrare cu privilegii kernel”, ceva ce ar însemna că aplicația are acces complet la device-ul afectat.

Conform TechCrunch, cealaltă problemă, un bug WebKit, putea fi exploatată dacă un device vulnerabil accesa sau procesa „conținut web malițios care poate conduce la execuția unui cod arbitrar”. Compania nu a oferit informații despre numărul de utilizatori afectați de vulnerabilitate.

Apple se pregătește intens de lansarea sa anuală din luna septembrie, care va aduce noul model de iPhone.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple discloses serious security vulnerabilities for iPhones, iPads and Macs