HP a lansat primul său monitor IPS Black: Z32K G3 are panou 4K de 31.5 inch

Scris de | 26 august, 2022
HP a lansat primul său monitor IPS Black: Z32K G3 are panou 4K de 31.5 inch

HP a lansat primul său monitor cu panou IPS Black, unul care e gândit pentru productivitate pe o diagonală mare, mai ales pentru creatori şi creativi. HP nu e prima companie care lansează un monitor cu panou IPS Black, o tehnologie care dublează contrast ratio-ul faţă de un IPS clasic.

Astfel se asigură un contrast mai bogat şi negru mai întunecat. Avem de-a face aici cu monitorul HP Z32K G3, cu diagonală de 31.5 inch şi rezoluţie 4K. Are refresh rate de 60 Hz, ceea ce face ca gaming-ul pe consolele new gen să sară din schemă. O bilă albă este suportul Thunderbolt 4, care permite realizarea de încărcare la 100W şi transfer de date la 40 Gbps. Există şi suport pentru daisy chaining cu alte monitoare 4K, printr-un singur cablu conectat la PC. În plus, monitorul poate deveni un soi de hub pentru alte dispozitive: webcam-uri, mouse şi altele, mulţumită celor 4 porturi USB-A 3.2.

Puteţi conecta şi un cablu Ethernet chiar la acest monitor. Printre inputurile video se numără Thunderbolt 4 Type-C, un port HDMI 2.0 şi două porturi DisplayPort 1.4, unul de intrare şi unul de ieşire pentru daisy chaining. Z32K G3 e gândit pentru acei creatori care au nevoie de o calibrare a culorii optimă, cei care editează foto şi video şi au nevoie de contrast superior, cel asociat lui IPS Black. Ni se promite suport pentru 100% din gamă de culori sRGB şi 98% din DCI-P3.

Suportul ajustabil în 4 direcţii îi permite monitorului să pivoteze, iar el poate fi rotit la 90 de grade spre exemplu, înclinat în sus şi jos, dar şi la 45 de grade în stânga sau dreapta. IPS Black aduce un contrast ratio de 2000:1 şi chiar dacă nu e la nivel de OLED, cu contrastul sau „infinit”, e clar peste un IPS clasic. Încă nu avem preţ, dar orice sub 1000 de dolari devine atractiv.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge