EGLD, criptomoneda românească devine disponibilă în aplicaţia Revolut

Scris de | 27 august, 2022
EGLD, criptomoneda românească devine disponibilă în aplicaţia Revolut

EGLD, criptomoneda românească creată la Sibiu a făcut un mare pas în faţă pe 26 august, atunci când s- a anunţat că a devenit disponibilă pentru cei 20 de milioane de utilizatori ai lui Revolut. Astfel, clienţi din 30 de ţări vor putea tranzacţiona cu această monedă.

Elrond EGLD (eGold), monedă de bază a reţelei Blockchain folosită pentru tranzacţii Web3, DeFi şi ecosistemul Elrond a fost adăugată la lista de criptomonede suportate în Revolut. Acolo se mai află multe criptomonede celebre, ca Bitcoin, Ethereum, Polkă Dot, XRP, ADA, DOGE şi altele. Reţeaua Elrond a debutat în iulie 2020 şi a devenit rapid al doilea cel mai mare Blockchain Proof of Stake din lume, după Ethereum.

Proof of Stake înseamnă că nu poate fi minată, precum Bitcoin. Are 3200 de validatori răspândiţi la nivel global şi acesta este primul blockchain din Europa cu emisii negative de carbon. Cu configuraţia folosită în ziua de azi poate procesa 15.000 de tranzacţii pe secundă. Trebuie spus că EGLD ajungea pe un maxim de 500 de dolari în noiembrie 2021, per monedă, începând anul 2022 pe la 200 de dolari. Războiul, inflaţia, criza, picajul întregii pieţe cripto au dus acum valoarea între 50-60 de dolari.

Reţeta secretă Elrond implică un mecanism de Adaptive State Sharding şi un algoritm Secure Proof of Stake. Rezultatul este un mecanism scalabil, rapid, eficient şi sigur. Şi Revolut a evoluat recent, anunţând în această lună ca va începe să ofere creditare direct din aplicaţie.

Etichete: , , ,

Sursa: Elrond