Exchange-ul Elrond atacat de hackeri, care au furat 110 milioane de dolari în eGold

Scris de | 9 iunie, 2022
Exchange-ul Elrond atacat de hackeri, care au furat 110 milioane de dolari în eGold

Elrond, compania din Sibiu care a creat proiectul criptomonedei eGold şi bursa Maiar (descentralizată) a avut probleme mari în această săptămână. Luni noapte, pe 6 iunie exchange-ul descentralizat Maiar a fost atacat de hackeri, care au exploatat o vulnerabilitate a reţelei pentru a fura EGLD în valoare de 113 milioane de dolari.

Ulterior Beniamin Mincu, cofondator şi CEO Elrond a anunţat pe Twitter problema şi că există activităţi suspicioase pe platforma Maiar. Problema a fost găsită, dar a fost nevoie ca Maiar DEX să fie pus offline o perioadă. Totul a revenit la normal miercuri, pe 8 iunie la prânz. Elrond lucrează cu Binance şi alte exchange-uri la nivel global pentru a permite din nou depozitele şi retragerile de EGLD.

Atacatorii au furat 1.65 milioane de criptomonede EGLD şi au reuşit să vândă în jur de 800.000 de astfel de monede. Astfel preţul criptomonedei a scăzut de la 76 de dolari la 5 dolari. La momentul redactării acestui articol a ajuns la 61 de dolari. A fost publicat un mesaj video pe Youtube din partea lui Beniamin Mincu, în care a explicat problema şi am aflat din clip că 95% dintre fondurile furate au fost recuperate, iar restul va fi acoperit de Elrond.

La momentul atacului 3 portofele misterioase au retras 800.000, 400.000 şi 450.000 de EGLD. Mincu şi echipa au implementat un upgrade în Maiar DEX pentru a remedia atât bug-ul, cât şi a preveni atacuri viitoare. Conform celor de la Cointelegraph, aproximativ 1.6 miliarde de dolari în criptomonede au fost furate de pe platormele descentralizate doar în primul trimestru din 2022.

Etichete: , , , , ,