Android 14 va aduce conectivitate prin satelit pe smartphone-uri

Scris de | 2 septembrie, 2022
Android 14 va aduce conectivitate prin satelit pe smartphone-uri

Android 14, urmatoarea iterație a sistemului de operare de la Google, va suporta conectivitatea prin satelit.

Hiroshi Lockheimer, VP al Google pentru platforme și ecosisteme, a confirmat că Google dezvoltă sistemul de operare poentru sateliți și își va sprijini partenerii în aducerea conectivității prin satelit la următoarea versiune de Android, care ar urma să apară în 2023.

Lockheimer sugerează că experiența utilizatorului de conectare la un satelit va fi foarte diferită față de conectivitatea celulară obișnuită. Cu toate acestea, el nu a dezvăluit alte detalii legate de Android 14, astfel că rămâne de văzut ce producători vor fi gata să implementeze această funcție, deoarece implică și modificări hardware, implicit costuri de producție.

Această declarație vine la câteva zile după ce SpaceX și T-Mobile și-au anunțat planul de a elimina zonele moarte din întreaga lume cu ajutorul StarLink V2, serviciul de internet prin satelit. Acesta va conecta direct utilizatorii la sateliți și se elimina astfel necesitatea turnurilor de telefonie mobilă.

Atât Space X, cât și T-Mobile au colaborat pentru a aduce conectivitate prin satelit la telefoanele din SUA. Operatorul intenționează să utilizeze mii de sateliți Starlink pentru a oferi conectivitate wireless utilizatorilor de telefonie mobilă din părți îndepărtate ale țării. Este de așteptat ca suportul pentru mesaje text să fie oferit în a doua jumătate a anului viitor, în timp ce serviciile de voce și date ar putea ajunge mai târziu.

Pe lângă T-Mobile, Elon Musk, CEO al SpaceX, a oferit și altor operatori o invitație deschisă pentru a lucra cu Starlink.

Etichete: , , , , ,