Apple a lansat oficial primul său ceas rugged, Apple Watch Ultra. Vezi ce poate cel mai mare Apple Watch realizat vreodată

Scris de | 7 septembrie, 2022
Apple a lansat oficial primul său ceas rugged, Apple Watch Ultra. Vezi ce poate cel mai mare Apple Watch realizat vreodată

Lansarea unei versiuni rugged de Apple Watch a fost pe lista de zvonuri constant în ultima perioadă, iar pe 7 septembrie, compania din Cupertino a confirmat existența acestuia. Se numește Apple Watch Ultra și a fost plasat direct în vârful liniei de ceasuri inteligente Apple, venind cu un display mai mare și un preț pe măsură.

Ceasul este destinat pasionaților de sporturi extreme, și are și un design nou, fiind disponibil într-o singură versiune, de 49mm, și realizat din titan. Vine cu o coroană schimbată, un button guard pe margine și de asemenea, un buton denumit Action, portocaliu, ce poate fi personalizat pentru a realiza diferite lucruri.

Ecranul are o luminozitate de 2000 de niți, și este din safir (sapphire crystal, așa cum îl numește Apple). Butoanele și coroana sunt făcute să funcționeze inclusiv cu mănuși, și sunt incluse 3 microfoane în ceas pentru cazurile în care trebuie să vorbești la el, și pentru a reduce sunetul din mediul înconjurător.

Apple Watch Ultra ar trebui să reziste timp de 36 de ore la o singură încărcare, cu utilizare normală, având o capacitate de 60 de ore cu o setare low-power, care îți permite în continuare să măsori bătăile inimii și să folosești GPS-ul. Există și o funcție Trackback, care îți permite să refaci ruta pe care ai parcurs-o înapoi la punctul de start, iar aplicația pentru compas a primit un redesign complet, fiind acum asemănătoare cu ceva ce găsești în jocurile video, arătându-ți locul în care ai pus cortul și diferite puncte de interes din jurul tău, pe care le poți marca.

Pentru sporturile acvatice, ceasul rezistă la kiteboarding și are o rezistență la apă WR 100. O aplicație specială pentru adâncime se deschide automat odată ce ești sub apă, arătându-ți timpul de când te afli acolo, adâncimea și temperatura apei. Are și certificare EN 13319, pentru scufundări, rezistând până la o adâncime de 40m, și o aplicație Oceanic Plus, special pentru amatorii acestui sport.

Există și 3 noi benzi pentru Apple Watch Ultra, Alpine, Trail și Ocean, realizate pentru diferite medii în care ai putea purta ceasul, fie pe munte, fie în păduri sau în ape. Fiecare are un material special și diferite elemente care le diferențiază.

Apple Watch Ultra va fi disponibil de pe 23 septembrie, la un preț de 799 de dolari.

Etichete: , , , , ,