Apple lansează iOS 16 şi watchOS 9 pe 12 septembrie

Scris de | 8 septembrie, 2022
Apple lansează iOS 16 şi watchOS 9 pe 12 septembrie

În general odată cu fiecare lansare de iPhone vedem şi sosirea unui nou iOS. De această dată e vorba despre iOS 16 şi în loc ca el să vină la 24 de ore de la eveniment, întârzie cu aproape o săptămână.

Apple va lansa iOS 16 pe terminalele compatibile pe 12 septembrie, iar tot atunci va sosi şi watchOS 9. Acesta din urmă vine pe ceasurile de la Series 4 în sus. Între timp iPadOS 16 a fost amânat până în octombrie, din cauza unor probleme cu funcţia de multitasking Stage Manager.

iOS 16 era dezvăluit în iunie 2022 şi aduce un lockscreen regândit şi mai personalizabil, inclusiv cu widgeturi. Permite şi editarea de mesaje, are moduri Focus superioare şi un iCloud Shared Photos Library pentru familii. De asemenea aduce îmbunătăţiţi la aplicaţii că Mail, Home şi Wallet.

Totuşi cea mai mare noutate rămâne lockscreen-ul, care este personalizabil cu widgeturi, typefaces, efecte sopeciale pentru imagini şi wallpaper-uri animate. Utilizatorii pot crea multiple lockscreen-uri diferite legate de modurile Focus activate. Notificările vor „rula” acum din josul spre susul ecranului, pentru a fi mai puţin intruzive.

Live Activities sunt de asemenea în ecuaţie afişând pe lockscreen scoruri sport sau traseul unui Uber sau comanda de mâncare.

Trebuie să ai minim un iPhone 8 pentru a primi această actualizare.

Etichete: , , , ,