iOS 16 se lansează astăzi. Noutățile, pe scurt

Scris de | 12 septembrie, 2022
iOS 16 se lansează astăzi. Noutățile, pe scurt

În această seară, de la ora 20:00, utilizatorii de iPhone-uri vor putea face saltul la cel mai nou update de software al sistemului de operare, iOS 16. Anunțată la WWDC mai devreme în acest an, noua versiune va putea în sfârșit să fie descărcată de toți utilizatorii de iPhone-uri până la varianta iPhone 8.

Am detaliat deja pe larg toate update-urile noi în acest articol dedicat, unde poți vedea mai multe detalii despre toate noutățile din iOS 16. Pentru cei care vor să fie însă puși la curent foarte rapid, am pregătit și o variantă mai scurtă, cu informațiile principale, pe care o poți vedea mai jos.

  • Lock screen-ul este unul dintre elementele principale ale iOS 16, permițându-ți acum să schimbi culoarea și font-ul ceasului, precum și adăugarea de wallpapere. Ba mai mult, poți acum adăuga și widget-uri și poți repoziționa fotografiile.
  • Modul Focus ajunge și el pe lock screen, în sensul în care acum vei putea crea noi lock screen-uri legate de diferitele Focus Modes pe care le setezi, fiecare cu propriile widget-uri și diferențe față de celelalte. Astfel, poți avea un lock screen diferit dacă vrei să te concentrezi pe muncă, și unul dacă vrei să încerci puțin gaming pe mobil.
  • Messages adaugă acum abilitatea de a edita sau șterge mesajele. De asemenea, SharePay va funcționa în aplicație și vei putea colabora pe anumite documente sau spreadsheets direct din aplicația de mesagerie.
  • Apple Pay oferă suport pentru browserele third-party, precum Google Chrome, Mozilla Firefox sau Microsoft Edge. Astfel, vei putea realiza plăți direct în browser.
  • iCloud Shared Photo library va permite mai multor utilizatori să adauge fotografii într-o librărie separată de iCloud.
  • Apple Pay primeşte un sistem de plată în rate, Apple Pay Later, cu care poţi împărţi o plată în 4 rate, pe parcursul a 6 săptămâni.

Bineînțeles, noutățile din iOS 16 nu se opresc aici, și poți verifica întreaga listă în articolul de mai sus. În perioada de beta, Apple a mai testat anumite noutăți în iOS 16, precum afișarea procentajului bateriei, însă implementarea acesteia nu a fost foarte bine primită, deci rămâne de văzut dacă va fi disponibilă.

Etichete: , , , , ,