Procentajul bateriei se întoarce pe iPhone-uri în iOS 16

Scris de | 9 august, 2022
Procentajul bateriei se întoarce pe iPhone-uri în iOS 16
Foto: 9to5 mac

Apple a înlăturat indicatorul de procentaj al bateriei din status bar pentru device-urile cu notch odată cu lansare lui iPhone X, însă cea mai nouă variantă beta a lui iOS 16 aduce înapoi funcția. Astfel, vei putea vedea și un număr poziționat în interiorul iconiței de baterie, care va arăta nivelul corespunzător de încărcare a telefonului, însă se pare că funcția nu este disponibilă încă pentru iPhone 11, iPhone 12 mini și iPhone 13 mini.

Dacă folosești varianta beta pentru iOS 16 (și nu ai unul dintre telefoanele menționate mai sus), atunci vei putea încerca opțiunea intrând la meniul de baterie din aplicația de setări și activând Battery Percentage. Indicatorul arată bateria ca fiind plină până când ajunge la 20%, moment în care culoarea iconiței devine roșie și îți indică și un raport mai apropiat de realitate. Atunci când pui telefonul la încărcat, iconița devine verde.

Unii utilizatori nu sunt însă mulțumiți de întoarcerea procentajului bateriei, spunând că acesta este foarte greu de deslușit pe un background mai luminos, iar iconița de baterie fiind „full” până când telefonul coboară la 20% creează confuzie în legătură cu procentajul real.

Etichete: , , , , ,

Sursa: iOS 16 beta 5 brings back battery percentage to the status bar