Twitter vs Musk continuă. Acționarii rețelei sociale au votat în favoarea achiziției companiei

Scris de | 14 septembrie, 2022
Twitter vs Musk continuă. Acționarii rețelei sociale au votat în favoarea achiziției companiei

În cel mai nou capitol al cazului Twitter vs Elon Musk, acționarii rețelei sociale au decis în favoarea cumpărării acesteia de către miliardarul care se află la cârma SpaceX și Tesla, într-o nouă mișcare menită să îl oprească pe Musk din încercările sale de a se retrage din achiziție. Suma pentru care acesta ar trebui să cumpere Twitter este de 44 de miliarde de dolari, iar votul a avut loc în cursul zilei de ieri, conform CNN. Twitter își dorește ca Musk să cumpere, în timp ce miliardarul caută o strategie de ieșire, spunând că numerele oferite de companie nu au fost corecte.

Mai exact, Musk se referă la numărul de spambots prezenți pe platformă, miliardarul cerând cifre exacte cu privire la aceștia. Twitter estimează că numărul de spambots este echivalent cu 5% din totalul utilizatorilor activi zilnici de pe platformă, însă Musk spune că nu ar fi primit datele companiei cu privire la acest lucru, luând decizia de a se retrage din achiziție.

Noi informații au ieșit la iveală cu privire la conduita Twitter grație lui Pieter Zatko, fostul șef al securității companiei, care a declarat că aceasta ar fi fost neglijentă în felul în care gestionează datele utilizatorilor și securitatea cibernetică, în ciuda avertizărilor sale cu privire la aceste aspecte. Zatko a mai spus și că Twitter nu are vreun plan să curețe platforma de spambots. Răspunsul rețelei sociale la aceste acuzații nu s-a lăsat așteptat, menționând că Zatko încearcă să creeze o „narativă falsă” cu privire la practicile companiei, după ce a fost concediat datorită performanței sale slabe. Musk s-a folosit de declarațiile lui Zatko drept o oportunitate de a se retrage din achiziție, mișcare pe care Twitter a numit-o „greșită și invalidă”.

Zatko a depus mărturie în fața Congresului american marți, 13 septembrie, lucru de care Musk se va folosi cel mai probabil în procesul împotriva Twitter, care este așteptat să înceapă pe 17 octombrie.

Etichete: , , ,